След заплахите на Тренчев с „Магнитски“: Гешев отива на националната молитвена закуска в САЩ на президента Байдън

0
649
Иван Гешев Снимки: ПРБ

В американската столица българският главен прокурор ще участва и във форум по сигурността

Главният прокурор Иван Гешев ще участва в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент Джо Байдън. По традиция събитието се провежда всеки първи четвъртък на февруари, който тази година се пада на 2-и, и се открива с приветствие от президента. Това пише “24 часа”.

На събитието във Вашингтон ще присъстват общественици и публични фигури от повече от 100 държави, които споделят общи морални и духовни ценности. Първата молитвена закуска се е провела през 1935 г., когато представители на местния бизнес отправят молитва в кризисен за района момент. По-късно молитвени закуски започват да се организират във всички американски щати. Националната молитвена закуска дава възможност за изграждането и укрепването на лични отношения между водещи американски политици, общественици и лидери от страни от целия свят.

В американската столица българският главен прокурор ще участва и във форум по сигурността. Гешев ще се включи и в дискусии, посветени на борбата срещу езика на омразата.

От пресцентъра на прокуратурата потвърдиха за “24 часа” за предстоящото посещение на Иван Гешев в САЩ. Уточниха, че то има частен характер и е по покана на двама американски конгресмени. Планирано е още от ноември.