Заловиха 13 нелегални мигранти на „Цариградско шосе” в София

0
20
Снимка: архив

Те са пътували с автомобил със сръбска регистрация

13 нелегални мигранти са заловени на „Цариградско шосе” на входа на София, предаде NOVA. Става въпрос за граждани на Афганистан.

Те са пътували с автомобил със сръбска регистрация. Спрени са от патрул на „Пътна полиция“. Няма неподчинение на шофьора, който също е от Афганистан.

Това е поредният случай на заловена група нелегални мигранти в страната в последните седмици. Преди няколко дни при гонка на кола с нелегални мигранти бе тежко ранен полицай, който е в медикаментозна кома и тежка черепно-мозъчна травма, а преди няколко месеца в Бургас загинаха двама полицаи, опитващи се да спрат автобус с нелегални мигранти в Бургас.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи преди няколко дни, че МВР променя постоянно тактиката за противодействие в борбата с трафика, защото и „каналджиите“ променят постоянно своята. Той добави, че от Италия, Полша, Латвия, Беларус и други държави у нас идват хора, които да трафикират мигранти. Причината според Демерджиев е в ниските наказания, като отчете, че от приключили 2485 дела за трафик през 2021-2022 г. само по 158 от тях има наложени ефективни наказания. Като уточни, че хората, които задържа МВР за трафик на мигранти, биват освобождавани след наложена глоба или условна присъда.