Разбиха банда, пласирала фалшиво евро у нас

Продали фалшиви пари на антимафиот под прикритие

0
67
ДАИ
Акцията е започнала тази сутрин. СНИМКА: АРХИВ

Ментетата били вкарвани в България от Италия

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици. Участниците са задържани на 20 юни 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на Петрич и Сандански.

евро
Намерените фалшиви банкноти МВР

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от
ноември 2016 г. Участниците са внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите

Освен с прокарване в обръщение на подправени парични знаци, групата се е занимавала и с разпространение на наркотици, основно марихуана.
Членовете на престъпната група  са задържани в момент на продажба на неистински евро на служители под прикритие.

При извършените на 20 юни 2017 г. процесуално-следствени действия в автомобила на един от участниците са намерени и иззети 942 неистински банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от
обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции.
На 23 юни 2017 г. Специализирана прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата задържани.