Окончателно ДБ и ПП разцепиха коалицията в Бургас

0
269
Константин Бачийски

Демократична България“ не иска Константин Бачийски, той отказва да се оттегли

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ няма да имат обща кандидатура за кмет на Бургас. Това съобщи пред БНР депутатът от коалицията Константин Бачийски.

„Двете формации имат отделни номинации. Аз, Константин Бачийски, съм гласуван от Национален съвет на „Продължаваме промяната“, а Димитър Найденов, доколкото знам, се издига от инициативен комитет.

От „Демократична България“ обясниха отказа си да подкрепят кандидатурата на Бачийски с определени негови позиции. Бачийски не подкрепи избирането на сегашния кабинет, както и военната помощ за Украйна.

Днес Димитър Найденов излезе с призив и двамата да се откажат от битката за Бургас и да бъде издигнат трети кандидат, зад който да застане коалицията. Бачийски обаче определи този вариант като неприемлив:

„Търсене на алтернативна кандидатура един ден преди крайния срок ми изглежда като подарък към ГЕРБ и към Димитър Николов и може би това е търсене на служебна победа“.

Очаква се въпреки противоречията за кандидатурата за кмет „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да излязат с единна листа за общински съветници в Бургас.