Антон Тодоров: Йончева е похарчила само 84 000 лева за  филмите си, другото е отишло в джоба й

0
844
йончева
Сметките от отчета на фирмата на Йончева.

Сметките на водачката на червената листа за парите от офшорката не излизат

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров показа документи, с които опровергава твърденията на Елена Йончева от вчера, че дадените й от офшорка на Цветан Василев над 600 000 лева са отишли за филми, за които имала документи. Ето какво написа Тодоров във Фейсбук:

Как НИТО ЕДИН „ЖУРНАЛИСТ“, от тези, които интервюираха през последния месец Офшорка Милиончева, не си даде труда да прочете тези публични документи, които поне десет пъти съм публикувал тук и съм показвал в предаването си:

Годишен доклад за дейността на фирмата „Офроуд“, в която Милиончева е съдружник с офшорка на Белградския крадец.

Там е написано от ясно по-ясно:

НАД 66 % от парите на вложителите на КТБ, откраднати и препрани през офшорката Далий трейдинг лимитид, са акостирали в сметките на Офшорка Милиончева като възнаграждание от 12710 лв.МЕСЕЧНО, което тя САМА СИ Е ГЛАСУВАЛА КАТО ЕДИНСТВЕН УПРАВИТЕЛ НА ФИРМАТА!

йончева
Парите, които сама си е гласувала.
йончева
Отчета на Офроуд

йончева

Нима нито един „журналист“ не видя, че за филмите й са похарчени само 84 000 лв., другото е отишло в джоба й.

Журналистката Калина Паскалева написа в социалните мрежи, че твърденията на Йончева за филмите й са чиста лъжа:

Тази сутрин пак гледах сутрешния блок и слушах за техниката и филма за Сирия на Елена Йончева. През 2013 година и аз работих за ТВ7 – мисля, че за 1200 лв. на месец, не помня с точност, може и 1500 лв. да са били. Бях репортер. Така се озовах като ко-водеща на наградите за телевизионна журналистика „Свети Влас 2013“. Елена бе номинирана за филма „Сирия – бунтовниците от Алепо“, с който спечели първото място.

Към наградата имаше и финансов бонус от 15 000 лева. Беше обявена като независим продуцент. Филмът ѝ е добър, което визуално се дължи на оператора Николай Николов. С него аз работя вече четири години във „Фермата“ и ви гарантирам, че той и от счупен телефон ще извади добър кадър. Тоест визуалното качество на филма на Елена не се дължи на техниката, която тя твърди, че си е купила за близо 650 хил. лв.

Аз също купувам камери, микрофони, осветление, стативи и допълнителни играчки за бюти шотс…

Знам и какво ти е нужно, когато снимаш на горещи точки – една раница. Пълен абсурд е на такова място да пътуваш със звукарски кейс, който струва няколко хиляди лева – да речем около три. Бум (микрофон, който записва няколко човека едновременно) можеш да си намериш за хиляда лева, но в Сирия ще ти е невъзможно да работиш с него под дъжд от куршуми – караш на атмосфера и пишеш субтитри, така или иначе ще трябва да преведеш след това.

Ако тя е използвала репортажно осветление там, в което се съмнявам, едва ли е било по-скъпо от 200 лв. Нали не си представяте, че във военна обстановка можеш да редиш сет за интервю и да го светваш с АРИ. Елена Йончева зададе сутринта на Виктор Николаев въпрос кой ще иска да го гърмят в Сирия и да прави далавери…

А аз питам какво повече от две камери и един фотоапарат е използвала в Сирия и за каква нова техника говори, кой изобщо отива с нова техника да снима война? И дори и нова да е и да е най-скъпата, не струва повече от 30 хил. лв.

Разбирам, че в ухото на водещите на сутрешните блокове такива въпроси няма и съответно няма как да бъдат зададени на Елена Йончева, но стига сте правили на тъп българския зрител и избирател.

Има много хора, които сме работили в ТВ7 и прекрасно знаем как седяха нещата и кой за какво беше поканен да работи там, написа Паскалева.