Борисов да спре отстъплението и да мине в контраатака

Ако продължава да отстрелва близките си хора, той ще е следващият

0
1038
борисов
Борисов поиска справедливост за хората.

Играта много загрубя и в нея няма място за джентълмени и за политкоректност, уви

Тодор Токин, priorities.bg

След среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов председателят на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов напусна парламента, но остана зам.-председател на партията и председател на предизборния й щаб. Неговият заместник като председател на парламентарната група бил определен. Цветанов не каза кой е, но според наш източник това ще бъде или Красимир Велчев, или Менда Стоянова.

Както каза Цветанов, слагаме край на сагата с апартаментите и започва подготовката за европейските избори.

Да, ама не, както казваше бай Петко Бочаров.

Оставката на Цветанов бе поискана от БСП, и то от обвинената за пране на пари в особено големи размери Елена Йончева, противно на всякаква логика – водач на евролистата на „Позитано” 20. И Цветанов я подаде. Йончева поиска той да напусне и политиката. А опекунката й Корнелия Нинова пък каза, че напускането на Цветанов не решава нищо, а трябвало да си отиде самият Бойко Борисов.

И друг път съм задавал въпроса – кой кадрува в ГЕРБ? Кой поиска оставката на Димитър Главчев като шеф на парламента и тя му бе поднесена? Кой поиска оставките на министрите на транспорта, регионалното развитие и вътрешните работи и те им бяха поднесени? Ами онзи зам.-министър, който излетя заради хитлеристки поздрав? Докога главният кадровик на ГЕРБ и в държавата ще изпълнява нарежданията на „Позитано” 20?

Оставката на Цветанов бе един наистина много достоен акт, но социалистите ще я развяват като тяхна победа и ще я направят знаме на предизборната си кампания, в това няма съмнение. Те и без това нямат никакви идеи за изборите за европейски парламент и оставката на шефа на ПГ на управляващата партия им идва дюшеш. Жалко. ГЕРБ ще говорят да силна Европа и мястото на България в нея, за ЕНП като партията, която е гарант за тази Европа, а БСП, понеже вече няма почти нищо общо с ПЕС, ще се подсмихва под мустак и ще опонира с „да, ама вие взехте евтини апартаменти”. Кое ще хване повече дикиш не е трудно да се отгатне.

За десет години Борисов вече отстреля много от близките си хора. Сега жертва и най-близкия си. Добре е да си даде сметката, че ако продължава да отстъпва, следващият ще бъде той самият.

Трябва да сложи край на това отстъпление и да премине в контраатака. Нима Йончева има място в политиката с нейните имоти за 2 милиона лева с мъгляв произход? Или самата Нинова, приватизирала „Техноимпекс” и придобила апартамент на 4 пъти по-ниска цена? Ами уредилите се с евтини жилища Желю Бойчев и Валери Жаблянов? Или трите апартамента на Кирил Добрев? Какво още прави в парламента обвиненият в купуване на гласове червен депутат? Защо ГЕРБ оставят тези очевадни истини на писанията на няколко души във Фейсбук, а не излязат някои от първите хора на партията и да ги кажат така, както Нинова и Йончева го правят?

Играта много загрубя и в нея няма място за джентълмени и за политкоректност, уви.