Борисов в Пловдив: При Радев токът стигна 567 лв., няма легла в болниците

0
61
Снимка: кадър

Паникьосани са! Онзи ден им показах, откъде върви контрабандата и „пътят на копринката” – през село Труд, сега са в шах, колко зная, коментира лидерът на ГЕРБ

Точно преди седмица казах, че токът ще стигне 600 лева, а довечера борсата ще затвори за 567 лева. Гледате спокойно като потъват кораби и се трови морето. При тези цени на тока никой пита кой ще поеме цената“, заяви лидерът на ГЕРБ на среща със симпатизанти в Пловдив.

„Ако ние управлявахме днес и пътните строители протестираха, щяхме да дадем ясен знак, че договорите ще трябва да се изпълняват в срок. Или шеметно да използват материалите, които имат, или да фалират. 800 милиона сложихме в отделна сметка, само за да разплатят договорите. Взеха тези пари и казаха, че имат повече приходи“, уточни Борисов и подчерта, че всичко, за което протестират пътните строители, е било гарантирано и парите са били осигурени.

„Виновни сме за кое, че корабът потъна!? Да бяхме наслагали кранове и да чакаме корабите да дойдат. 30 дена стоят и го гледат как потъва. Какъв кораб е трябвало да купим, за да стои на пост, че някой е заспал и се е блъснал?“, запита Борисов.

Експремиерът коментира и тежката криза с коронавируса, като само днес има 157 починали. „Вече легла няма в болниците, а всички останали държави са се ваксинирали вече. При нас беше обратното, в Европа нямаше публика, а при нас имаше“, отчете Борисов.

„Виновни сме за кораба, за цените, за газта. Той не е виновен за нищо, все едно 5 години не е бил държавен глава. Къде са капаните? За ковида сме виновни, а се унищожават ваксини. В Норвегия по-прости ли са от нас, че трети път им даваме ваксини и са отворени вече“, заяви Борисов и припомни, че в началото на пандемията не е имало дори маски и облекла за медиците.

„Паникьосани са! Онзи ден им показах, откъде върви контрабандата и „пътят на копринката” – през село Труд, сега са в шах, колко зная. Панически им носят торби нагоре-надолу. Толкова пари има в този път, че могат да направят 3 стадиона. Радев не знае на кой свят е, дали не знаем повече за парата, която тече там”, заяви Борисов пред членове на партията в Пловдив.

Иван Тотев разкри, че представител на листата на ГЕРБ вчера е бил привикван в полицията, за да подписва, че няма да се занимава с избори. Цялата структура се е мобилизирала, за да се защитят. Човекът не е подписал никакви документи, защото вече знаят от предходните избори.

Борисов отчете, че вчера се е изтеглил заем от 500 милиона лева, а само преди няколко седмици е бил актуализиран бюджетът. „Ние затова се скарахме с всички, защото си събирахме парите от държавата и имаше пари за учители, за лекари, за стадиони. А сега с 30% по-малко плащат на лекарите в този мор. Слави им попя хубаво, сега Ицо Хазарта, от чалгата ще минем на рап и след няколко месеца пак ще кажете, че няма пари, защото държавата не дава. Нашата армия е без пари, защото лекарите са нашата армия. Средно по 80 души на ден умират от ковид, това са българи, вече и млади хора умират. Все едно няма нищо, водещите по централните телевизии се гушат, една лой тече.

Гледам и интервюто на Спецов, продал си кухата фирма със заемите. Чак пък ме кани да му давам сигнали за пътя на копринката, точно пък на него. Един ден бяхме първи по смъртност в Европа и беше първа новина, а сега е един месец и все едно нищо. Даже брой на починалите, като ги дават по таблиците, ги дават предпоследни, все едно не са българи. Причината не е в здравеопазването, а във ваксинирането, Кацаров и Радев“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Експремиерът припомни, че ДБ са пратили писмо за софтуера и кода на машините, което той и ГЕРБ говорят от доста време. „Мисля, че след пътя на копринката ще се уплашат още повече и ще затворят държавата, за да може Радев да се разхожда свободно и да си прави кампания с държавните коли и охрана. За мен говореха, че обикалям с джипа, но за него няма проблем. Той си се разхожда в Банско, но не казва, че няма да има зимен туризъм, защото сме в червената зона и никой турист няма да иска да дойде. Трябва да правят някакви трикове и ще уплашат хората. Още повече, че не се знае как ще се гласува. Ако беше хубаво машинното гласуване, щеше да го има в Европа, а не конституционните съдилища на Германия и Австрия да го забраняват“, уточни Борисов.

Той отчете, че до сега е било лесно, като се взимали гласове от ГЕРБ и са се давали на другите партии, но сега не се знае от къде ще вземат и на кои партии ще дадат, като именно затова от ДБ са се уплашили.