Борисов: Ако продължават да управляват така, ще ударят тавана на дълговете (НА ЖИВО)

0
241
Снимка: фейсбук
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Той извади контрасписък от Гугъл, на първо място Асен Василев

Още преди месеци предупредихме за Радевата зима, какви ще са цените, инфлацията, обедняването. Сега искам да предупредя, че ако продължат да управляват така, до месеци ще сме ударили тавана на дълговете“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Досега каквото сме предупредили, това е ставало“, подчерта той.

ГЕРБ/СДС

Всяко следващо правителство ще влиза в дълговия капан. Ние оставихме най-нисък външен дълг дори в пандемия и изплащане на компенсации“, каза той и показа таблици как са се движили нивата на дълг, инвестиции, цени на природен газ и т.н.

Той цитира и становището на американското посолство за причините за забавяне на доставките на F-16.

Сега и кола да поръчаш се чака с месеци. Аз съм убеден, че тогава с нови F-16 избрахме най-доброто за България. Ние не сме сключвали договор с фирма – правителството на България сключи договор с правителството на САЩ. Изплатихме 100%, за да имаме първи най-модерните самолети“, каза той.

Платихме дългът на КТБ, платихме газовите дългове, платихме руските реактори. Говорят за нулева толерантност – аз съм ги говорил същите фрази“, заяви Бойко Борисов.

Шеговито Борисов излезе и с контрасписък от Гугъл, изготвен от младежите на партията.

Ама на първо място е Асен Василев – то излизат за него страшни работи. Гугъл е търсачка, в която всичко излиза. Жалко, че се губи медийно време от хора, които имат огромен ресурс“, каза Борисов.

Той прогнозира, че довечера в новините ще я има само шегата му със списъка и няма да има нищо за проблемите с Плана за възстановяване, инфлацията и обедняването.