Корнелия Нинова като новата Цола Драгойчева

Да не би 100 години по-късно да има нов „курс към болшевизация на партията“?

0
259
нинова
Фашист ли е другарят Георги Димитров ?

Какви европейски ценности ? БСП се върна в славните години на сталинизма

Стефан Ташев

Декларацията на контролираното от Корнелия Нинова ИБ на БСП срещу „Луковмарш“ и премиера Борисов от вчера „удари в земята“ всички, които си мислеха, че столетницата е модерна, лява, европейска партия. Нищо, че членува в ПЕС, с председател бившият партиен шеф Станишев.

В нея наследниците на БКП заявяват, че „Народният съд е необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“.

С рейтинг от 14% от вота на избирателите е обяснимо партията да иска всеки ден да е в новините. Къде с крясъци от трибуната на парламента, къде с декларации, къде с явна фалшификация на исторически факти.

Факт е, че с идването на Корнелия Нинова като лидер на БСП партията заряза модерните леви одежди и се върна в лоното на комунистическата пропаганда и сталинизма. Съвсем откровено. Да не би 100 години по-късно да има нов „курс към болшевизация на партията“, както през 1919 година ? Или казано по-просто под влияние на Москва да се стремиш да станеш верен и достоен сателит ?

С което другарите толкова много се гордееха преди години.

Нинова вече се изявява като новата другарка Цола Драгойчева. Такъв е тонът на червената пропаганда-съпротивата срещу изучаването на престъпленията на комунизма в училище, срещу Истанбулската конвенция.

Миналата седмица Столичният общински съвет гласува подземията на бившия мавзолей на Георги Димитров да станат Център за изкуство.

Представителите на БСП гласуваха против. Защо ? Може би чакат вождът да се върне ? Трогателно.

С подкрепата си за конвенцията пък Сергей Станишев скоро ще бъде линчуван на „Позитано“ 20, където вече го наричат педал, предател и други нецензурни определения.

Обясненията за новия „лув курс“ може да са няколко. Или стратезите на партията мислят, че с тази комунистическа риторика БСП ще си върне оредяващия електорат, привлечен преди това от популизма на партии като „Атака“ с русофилство, обещания за 1500 лв пенсии и т.н.

Или пък другарката Нинова-Драгойчева толкова си може, обградена от ченгета от ДС, с фалшиви биографии на командоси като Славчо Велков или от стратезите на студената война като Тома Томов. Остава да разберем.

В декларацията, напомняща най-добрите образци от сталинизма, БСП клейми българския фашизъм, позовавайки се на историята.

Отдавна е известно, че на „Позитано“ 20 са най-добрите фалшификатори на българската история и я помнят само в частите, които им отърват.

Да припомним на Нинова, че другарката Цола Драгойчева, на която тя се прави, е арестувана от полицията като член на нелегалното ръководство на БРП и при разпитите предава цялата нелегална мрежа. Чистосърдечно. Разказва колко милиона лева пристигат от Москва в помощ на партия за нелегална терористична дейност в България.

И казва нещо важно, че партията няма кадри, защото всеки иска заплащане, за да се прави на комунист-терорист.

На получилите амнезия другари да припомним, че целият „Народен съд“ е дирижиран от Москва и Георги Михайлович Димитров. Той дава указанията за броя на „подсъдимите“, колко смъртни присъди да бъдат произнесени и колко да бъдат осъдени на затвор. В София другарите са само изпълнители.

В централата на БРП е монтиран мощен съветски предавател и всяка нощ от София Трайчо Костов докладва на Георги Михайлович как се организират народните съдилища и колко души са изправени на съд. Цялата операция се ръководи разбира се не от „героя от Лайпциг“, а от другарят Сталин. Михайлович е само дребен изпълнител, избран за съветски губернатор на поробена България.

Многократно съм писал, че БСП продължава да изпълнява и подражава на московските си господари, нищо, че се прави на европейска социалистическа партия.

С обичайните методи на „борба срещу фашизма“. Като патронът си Путин, който анексира Крим и организира война в Източна Украйна докато прави паради на победата над фашизма в Москва.

Така през 1939-1941 г нашите верни другари от БРП пламенно подкрепят Тристранният пакт и Оста Рим-Берлин-Токио, наречен в декларацията фашистки. А „Работническо дело“ нарича германските войски- „синеоки рицари“. Другарите Михайлович, Коларов и сие пишат позиви до Цар Борис да влезе в този пакт. До 22 юни 1941 г. Тогава по поръчка на Москва стават „антифашисти“. Фашист ли е бил другарят Димитров ?

За тези неща на „Позитано“ 20 обаче имат силна амнезия. Дали новият ляв курс на БСП и Нинова-Драгойчева ще донесе успехи на партията с умиращ електорат предстои да видим.