Вигенин: Общинските съветници на БСП в СОС се прегърнаха с ГЕРБ

0
31
Кристиан Вигенин

Решението на общинските съветници в столицата да гласуват за председател и да участват в комисии било в разрез с политиката на БСП

„Прегърнаха се с ГЕРБ и си поделиха председателските места в комисиите”, коментира депутатът от БСП Кристиан Вигенин по Нова нюз ппо повод решението на левицата за смяната на ръководството в София.

По думите му решението на общинските съветници в столицата да гласуват за председател и да участват в комисии е било в разрез с политиката на БСП.

„Бих се извинил на председателите на районните организации, защото прекратяването на техните мандати идва няколко месеца преди изтичането им, но просто уставът е такъв“, отбеляза Вигенин.

Той уточни, че Иван Таков не може да се кандидатира за председател на градската структура на БСП в София.

„С решението на Националния съвет бяха прекратени мандатите, както на градския председател, така и на всички председатели на районни организации, респективно – и на младежката структура”, поясни депутатът.

Той обясни какво следва оттук нататък.

„От основните партийни организации ще се излъчат нови делагати, ще се направят нови районни конференции, което планираме да се случи преди края на април”, заяви Вигенин.

Според него на национално ниво управляващото мнозинство трета седмица се занимава с махленски коментари.

„Кой какво кафе пил и на чие коляно седял, как трябва да си разделят постовете в регулаторите, как трябва да си поделят съдебната власт, това е толкова абсурдно и противно”, смята Вигенин, който е и бивш министър на външните работи.