ГЕРБ-СДС представят проекта на споразумение с ПП-ДБ (На живо)

0
50
Бойко Борисов Снимка и видео: фейсбук

Първоначално представените искания на ГЕРБ са разпределение на постовете в регулаторите и Министерския съвет на база тежестта на партията и броя на депутатите, които има в парламента

ГЕРБ ще проведе Национално съвещание на партията днес.  На форума председателят Бойко Борисов и ръководството на партията ще представят проекта на споразумение за съвместно управление с ПП-ДБ до края на мандата на 49-ото Народно събрание.

Припомняме, че първоначално представените искания на ГЕРБ са разпределение на постовете в регулаторите и Министерския съвет на база тежестта на партията и броя на депутатите, които има в парламента. Изготвеното споразумение трябва да бъде публикувано от ГЕРБ и дадено официално утре на ПП-ДБ, когато Николай Денков се очаква да подаде оставка като министър-председател.

Те ще имат 2 дни срок, за да решат дали да приемат предложението на ГЕРБ или не. Ако то не бъде прието, ще последват предсрочни избори, обяви Борисов. От своя страна ПП-ДБ отправиха покана за днес към ГЕРБ, да разговарят за правилата за попълване на антикорупционната комисия, законът за която беше приет преди пет месеца.

По време на националното съвещание се очаква ГЕРБ да отговори и на всички публични въпроси и условия, поставени от лидерите на ПП-ДБ. Партийният форум ще се проведе от 12 часа в зала 6 на Националния дворец на културата. Прякото предаване може да гледате тук: