Станислав Балабанов: С тези екстравагантни предложения ПП-ДБ няма как да реализират кабинет

0
95
Станислав Балабанов

Вместо да гледаме към шенгенското пространство, се върнахме към годините, в които хора с анцузи определяха дневния ред на обществото, смята депутатът от ИТН

Според ИТН фигура като Асен Василев не бива да се допуска в новото правителство, стана ясно от коментар на Станислав Балабанов в парламентарните кулоари. „Той се допусна един път до парите на държавата и 9 млрд. потънаха за 9 дни. Къде са тези пари? С тези екстравагантни предложения ПП-ДБ нямат шанс за реализиране на този кабинет, особено като втора сила и кабинет на малцинството“, категоричен бе депутатът.

“Кабинет на малцинство от хора, които говореха преди, че това са „котки в чувал“, а сега с идеята да се облагодетелстват, казват, че това е най-важното за държавата, което е лицемерно и егоистично особено с кандидат за министър на финансите Асен Василев”, допълни той.

„Възможностите според мен са или през първия, или през третия мандат. Ние сме готови да получим третия, ако се стигне до него”, заяви още Балабанов. Той обаче уточни, че в духа на парламентаризма ИТН ще се отзове на разговори с всички, ако получат покана. Те обаче още не са получили такава от първия мандатоносител или друг.

Балабанов се надява да има правителство, защото на хората им е писнало да ходят на избори. „Ако всичко се взриви и България бъде тласната към нови избори, нищо няма да се промени, а народът ще накаже всички политически формации. Какво променяме с това – вкарваме опасни политически играчи с повече влияние“, добави той.

“Ние ще се опитваме да бъдем гарант този парламент да работи, защото държавата има нужда от спокойствие. Ролята ни е да осъществяваме контрол, да заставаме на страната на истината, ние ще подкрепяме всички, по възможност, практични решения в законодателната институция”, подчерта депутатът.

Балабанов определи покушението срещу главния прокурор Иван Гешев като брутален опит за убийство, особено като са „замесени косвени хора и семейството на главния прокурор“. „Става въпрос и за неговите деца, представете си, ако се беше случило най-лошото, тези деца да бъдат косвени жертви на счупеното в държавата. Разграничавам се от личността на главния прокурор, но това беше покушение срещу държавна институция. Трябва да има адекватно разследване и виновните да си понесат отговорността. Вместо да гледаме към шенгенското пространство, се върнахме към годините, в които хора с анцузи определяха дневния ред на обществото”, подчерта той./24 часа