Даниел Митов: Кабинетът „Желязков“ е съставен от силни фигури, които могат да решават проблеми от първия ден

0
88
Даниел Митов Кадър: БНТ

Нямам никаква представа как ще гласува ДПС, допълни депутатът от ГЕРБ-СДС

Имената от проектоправителството са доказани експерти, силни фигури, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства. Нямам никаква представа как ще гласува ДПС утре. Това заяви в ефира на “Здравей, България“ депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който бе предложен за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

По думите му трябва да се направи коалиция, за да не се ходи на нови предсрочни избори. „Предложихме на всички партии разговор по приоритети. С някои няма как да намерим общи неща, но с други можехме, например с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдатели и анализатори, вместо да бъдат политици. Пред държавата има много ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите управления. Заради неадекватни решения през последните 3 години плащанията по ПВУ бяха замразени. Също така трябва да извадим България от сивия списък на групата, която наблюдава прането на пари“, коментира той.

Според него е съвсем нормално служебни министри да бъдат оставени да работят и в редовен кабинет, ако се справят добре. „Ще приемем законодателство, което да отпуши плащанията по ПВУ. Трябва и да подредим публичните финанси, така че да бъдем приети безпроблемно в еврозоната“, допълни Митов.

На въпрос дали Мария Габриел все още е активна част от ГЕРБ, той отвърна, че тя продължава да е част от бъдещето на партията.