Петков хвали БСП и себе си, повикал „Гугъл” да си играе в пясъчника на България

0
133
Снимка: архив

Социалистите успели да запазят европейска и натовска позиция

„Десните партии викат те са ви котвата, но истината е, че подкрепиха мерките срещу Русия. Това е трудно за тях, защото има такива, които вярват, че Русия е братска държава. Избирателите им успяха да разграничат руската любов от мерките срещу режима на Путин”, каза още на форума с бизнеса Кирил Петков.

„Благодаря на БСП, че идеологията беше изместена от логиката”, допълни премиерът отговори на въпрос какво друго в сферата на бизнеса планира за тази година:

„Опитваме да използваме кризата като възможност. Например – „Гугъл” дойде в България и как убеждаваш „Гугъл“ да дойде в България. Защо точно на Източния фланг по време на война? Ако трябва да си сложиш някъде сървърите не знам дали трябва да е тука. Ние ги убедихме в няколко неща. Първо те имат една дивизия, която е срещу „cyber attacks” и хибридните атаки. Казахме им – ако искате да сте добри, трябва сте там, където проблемите са най-остри, защото така се решават най-тежките проблеми. Казахме им: „Елате да си играете тук в пясъчника на България, тъй като в момента ни бомбардират с всякакви хибридни атаки, и така да създавате технологично знание на база на това. Те доста харесаха идеята”, обясни премиерът

„Казахме на „Гугъл”, че ние ще имаме най-голямата инсталация на батерии в ЕС заради плана и вие може да сте зелената компания, вързана с този проект”, похвали се Петков.