Къде е другарят Гриша Филипов ?

В сравнение с таскоерменковците в БСП Станишев изглежда направо Димитър Благоев

0
937
гриша филипов
Верният слуга на Москва Гриша-Георги Филипов.

Дано Москва нареди на подлогите си в София да спрат-от толкова „русофилия“ ще станем върли русофоби

Стефан Ташев

Гриша,съветски човек, който се оказа обикновен българин с името Георги…По-възрастните знаят тази история, по-младите по обясними причини не..и не им трябва.

Та при презрелия социализъм имаше един другар в ЦК на БКП, даже по-едно време беше и нещо като министър-председател на България. Официалната партийна пропаганда го изписваше като „другарят Гриша Филипов“. Другарят Гриша създаваше впечатление на руснак, освен със собственото си име, говореше с руски акцент..Тогава да си близък със съветските господари на България беше голяма привилегия. Другарят Филипов, верен живковец и слуга на Москва бе един от висшите партийци подкрепили идеята България да стане 16-та република на СССР..

Така например един преподавател по руски в университета, в който учих, непрекъснато заплашваше ръководството, че „ще се оплаче в съветското посолство“, защото жена му бе рускиня.

Но след падането на Тодор Живков и настъпването на т.нар. демокрация с другаря Гриша Филипов се случи чудо. Оказа се, че той не се казва Гриша, а Георги. Изчезна и руският му акцент. Пародия…

Разказвам тази история заради масираната червена пропаганда на всевъзможни русофили и откровени ченгета, която се вихри в така наречените национални телевизии през последните дни. Поводът е „две в едно“ отравянето на бившия шпионин Скрипал в Лондон и преизбирането на Путин за президент на Русия.

Решетников, Светлана Шаренкова, Любомир Коларов, Румен Петков-Запалката, Петър Волгин, осъденият на две инстанции за огромни злоупотреби в НРС ген. Кирчо Киров, вечният Андрей Райчев, и още. Сигурно съм пропуснал някой, те не са един или двама. За откровения лизач на руски подметки срещу финансови облаги Волен Сидеров няма смисъл да коментирам. Пуснете направо в петък съветска телевизия..

Черешката на тортата обаче бе депутатът от БСП Таско-Ташко Ерменков, който в еуфорията, може и от многото изпита водка, се провикна от далечен Крим, че българите са идиоти, защото не обичали Русия.

Всички тези другари са същите като другарят Георги-Гриша..Дано Москва нареди на лакеите си в България да спрат, защото от прекалената „русофилия“, с която ни облъчват, ще станем върли русофоби. От Центъра да питат Гундяев-Кирил какви ги сътвори в България.

Таскоерменковците явно са взели връх в партийното ръководство на БСП, защото партията от европейска социалдемократическа организация от времето на Станишев се връща в „добрите времена“ на болшевизма, след като техни депутати плюят ЕС и НАТО.

В сравнение с таскоерменковците и славчовелковците, Станишев изглежда като Димитър Благоев направо. Да очакваме ли, че БСП ще напусне Партията на европейските социалисти скоро?

Ми нищо чудно-след като лидерът на ПЕС е наричан в собствените си редици „педал“ и „предател“. А някои другари направо стискат от яд и безсилие личния „Макаров“, получен за вярна служба на социализъма.

Те и там са си останали в онова славно време, за което плачат. Иначе как да обясним елементарната партийна пропаганда от времето на Гриша Филипов..за всичко е виновен Западът..за Скрипал, за кемтрейлса, за снега..Едно време в кината ни прожектираха кинопреглед, част от пропагандата на социализма. Имаше такова филмче-„Два свята-единият е излишен!“.

В него живота в гнилия Запад се представяше така-наркомани, мръсни хипита, просяци, пропаднали хора-а при нас и в СССР-ученици гимнастици, пионерчета, детски градини-въобще красота. Но в кинопрегледите нямаше кадри и обяснения защо всички дечица на червената номенклатура учеха в „гнилия Запад“, а не в СССР. Защо същата номенклатура си доставяше със самолети стоки от пропадналия империализъм, а не от Владивосток например. Или от Уфа.

От времето на другаря Гриша пропагандата не е мръднала ни йота. Разликата, е че не се пише на лозунги, а в интернет. Пак е гнилият Запад и благородната Москва, загрижена за световния мир. На Запад са гейове, джендъри и наркомани, които ядат децата си..А в Москва, ах Москва, ти как пламтиш…Сега вместо Гриша Филипов имаме Симов, неуспелият разузнавач Таско Ерменков и бившият склададжия в МВР Славчо Велков, представящ се антитерорист, командос, разузнавач, дори и за главен секретар на МВР.

Или президентът Радев, чиято администрация е тъпкана с офицери от РУМНО, ВКР и Държавна сигурност..все русофили. За изпълнението на вицепрезидента Йотова в стил XXL-канал пред Кирил Гундяев на летището е срамно да се коментира.

А и Иво Христов-който ни нарече дебили. Ама вярно сме дебили щом търпим да бъдем манипулирани по този елементарен начин..