Овцата Доли – достижение на науката или символ на пътя към ада ?

Самозабравили се милиардери искат да се превърнат в "шотландски бойци"

0
232
доли
На дненшия ден преди 21 години е родена овцата Доли

Всичко е с цел една малка част от хората да живеят и властват колкото се може по-дълго

ИВАН СПИРДОНОВ

На днешната дата преди 21 години е роден първият успешно клониран от възрастни клетки бозайник. Опитът е на учени от Рослинския институт в Мидлоудиън, Шотландия.

Клонираната овца е наречена Доли, в чест на едрогърдата кънтри певица Доли Партън, а причината е, че клетките за нейното клониране са взети от вимето на друга овца.

Явно някой учен е имал нетипично чувство за хумор.

Още с обявяването на раждането на Доли на 22.02.1997 по цял свят започват широки обсъждания за моралността на откритието, както и за бъдещето на технологията.

Явно това е накарало учените, занимаващи се с клониране, както и контролиращите ги органи, /накъде без тайни служби и военни/, да проявяват доста по строг контрол по отношение на информацията, „отпускана” на медиите.

Днес – 21 години по-късно технологиите са много напреднали, а етичните и морални дилеми буквално притискат мислещата част от човечеството.

Преди доста време великият американски писател Майкъл Крайтън беше предупредил човечеството, че трите технологии на бъдещето – биотехнологиите, компютърните технологии и нанотехнологиите могат да бъдат не само опасни, а и да създадат нов тип „живи” организми, които радикално да променят планетата.

Разбира се, Крайтън не беше с розови сингуларни очила, за да вижда всички фирми на технологичния прогрес като нещо положително и добро за хората.

Напоследък нещата са други. Пред подобни „открития” и експерименти няма никакви пречки.

С оглед на нароилите се мултимиардери в последните години, темата става още по-злободневна. Причината е, че повечето от тях вече не се задоволяват само с пари. Искат и вечен живот и затова са готови да подпомагат всякакви начинания в тази насока.

Всичко, свързано с новите технологии и бъдещето на човека днес наричат трансхуманизъм.

Трансхуманизмът включва следните „мерки” –

Крионика

Ноотропни средства

Невропротезиране

Неврокомпютърен интерфейс

Изкуствени органи

Пластична хирургия

Екзоскелет

 

Лошото /лошото винаги го има/ е, че трансхуманизмът някак си е свързан с всичко транс, например с трансджендърството.

Целта е да има някакви „трансхора”, а най-лошото е, че това се вменява като фатална неизбежност, естествен ход на събитията, история и т.н. тоест – като нещо аксиоматично добро. Пример за това са предложенията за „чипиране”, както и напредналите експерименти с развитието на изкуствен интелект.

Илън Мъск обяви наскоро, че е създал компанията Neuralink, чиято цел е свързването на човек и компютър. Филмът „Превъзходство” с Джони Деп е показателен.

В основата на нещата може би е самият Сатана, но ние няма как да разберем истина ли е това.

За сметка на това са видими людете и институциите, които финансират подобни „мерки”.

Самозабравилите се мултимилиардери, голямата част от които забогатяха след най-голямата кражба в историята на човечеството /т.нар. финансова криза от 2008 г./ явно са решили вкупом да се превръщат в своеобразни безсмъртни „шотландски бойци”.

Тези хора стоят и зад „Сингуларния университет” в Калифорния и зад много други знайни и незнайни проекти.

Доли беше някакво начало.

Никой не знае докъде са стигнали днес създателите на нови Франкенщайновци, Големи или обикновени орки.

Обявиха, че вече има хибрид между човек и свиня, както и че има създадено биомастило, чрез което може да се създава тъкан с 3D принтер. Технологията открива възможности за принтиране на тъкани за хирургични импланти.

Всичко е с цел една малка част от хората да живеят и властват колкото се може по-дълго. Това не са теории на конспирациите, а са напълно резонен човешки порив. Пардон – исках да кажа напълно резонно желание на хората, които не вярват в Бог.

И ако всичко започна с овцата Доли не се знае как ще завърши и кога.

За някой ще е в полето край Армагедон, за други – в „кошерите” за хора от филма Матрицата, а за трети – директно в огненото езеро.