Обединение „Бъдеще за туризма“ иска оставката на Стойчо Кацаров

1
155
Стойчо Кацаров

Причината – препоръката да не се пътува до Турция, Гърция и Кипър, които са основни летни дестинации за българите

Обединение „Бъдеще за туризма“ /ОБТ/ иска оставката на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Причината – препоръката да не се пътува до Турция, Гърция и Кипър, които са основни летни дестинации за българите, което е довело до недоверие и отлив на туристи в разгара на сезона.

Най-голямата организация на туроператори и туристически агенти ще алармира търговско-икономическите служби на посолствата на трите държави и ще потърси съдебна отговорност за поредния удар, нанесен на най-тежко пострадалия от пандемията отрасъл, заради анулирани и предплатени туристически пътувания.

„Настояваме за тази оставка заради недомислените изявления, заради липсата на грижа от страна на настоящото правителство към фирмите, занимаващи се с изходящ туризъм, заради тоталната липса на адекватна кампания за поощряване на българските граждани да се ваксинират“, се посочва в писмото до служебния премиер Стефан Янев. От ОБТ не разбират защо здравното ведомство препоръчва едни и игнорира други дестинации.

„Има толкова страни, където ситуацията е далеч по-тежка, като например Индия и Бразилия, защо точно Гърция и Турция. Министерството на здравеопазването целенасочено вреди на бизнеса“, предупреждава Димитър Балтов, заместник-председател на сдружението.