Подкрепят ли българските журналисти окупацията на Крим ?

Защо СБЖ се превърна в рупор на хибридната руска пропаганда ?

0
258
журналисти
СБЖ се превърна в рупор на руската хибридна пропаганда.

От чие име шефката на казионния Съюз на българските журналисти открива изложба в Руското посолство за събитията от 2014 година ?

Стефан Ташев

Подкрепят ли българските журналисти анексията на полуостров Крим от Русия през 2014 година? И какво общо имат журналистите с „празнични прояви“ по този повод в руското посолство? На тези въпроси дава отговор официално съобщение на Фейсбук страницата на посолството от днес.

Скъпи приятели,

Напомняме ви, че днес от 17,30 в Руския културно-информационен център в София ще се открие изложба „Крим днес: поглед отвътре“, подготвена със съдействието на Крымский журнал и посветена на 5-та годишнина от връщането на Крим в състава на Русия.

Експозицията ще бъде представена от Посланик Анатолий Макаров, представителя на Россътрудничество в България Ирина Живихина, проф. Ваня Добрева, оглавила българската делегация на ялтинския фестивал „Български срещи“, и председателя на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

След изложбата ще имате възможност да гледате филм „Кримски мост“ – една романтическа комедия, разиграла се по време на строежа на моста до Таврида, пишат от посолството. Ето и линк 

Че казионната организация-Съюз на българските журналисти-СБЖ се е превърнала в русофилско сборище благодарение на нейната шефка Снежана Тодорова е ясно и на малките деца в България. Но това устройва идеално руската пропаганда у нас и по света. Излиза че българските журналисти, чрез своя председател, изцяло подкрепят анексията на Крим от Русия, която не е призната и до момента от света. Нещо повече, преди дни на Москва бяха наложени нови санкции заради окупацията на полуострова и превръщането му в една от най-милитаризираните зони в света.

Това не плаши „българските журналисти“ и СБЖ, организация, която е нещо между клуб по интереси на БСП, русофилски придатък към всякакви инициативи на Москва и пенсионерски хибриден клуб.

Да припомним коя е Снежана Тодорова, шефката на всички български журналисти, която няма написан и един журналистически текст.

Снежанка Цокова Тодорова-Федотова, по мъж руснак, е обявен за агент на Държавна сигурност-Шесто управление, с псевдонима Виолета. В СБЖ Снежанката работи от 1979 г. Била е завеждащ на международния отдел на съюза, а от 1998 г. до 2002 г. е била секретар по синдикалните и социалните въпроси. От 2002 г. е главен секретар на СБЖ, а от март 2016 г е шеф на организацията с нестопанска цел.

Няма нейни журналистически публикации. Но за сметка на това дамата е винаги на първа линия в защита на Русия. Тя дава многобройни интервюта за руски медии в защита на Путин и Москва и срещу Европейския съюз от името на „българските журналисти“. Тодорова-Федотова е на клина на мощното хибридно оръжие на Русия в България.

Докога от името на „българските журналисти“ ще се изявяват подобни хора, не написали и ред през живота си, освен може би доноси срещу колеги в Шесто управление на ДС ? Нормално ли е в държава от Европейския съюз, в 21 век, подобни мухлясали комунистически организации да представляват едно от най-многобройните съсловия в България ? Явно е нормално. Но нека казионният съюз да мери с еднакъв аршин..Защо например миналата година СБЖ не чества 50 г. от смазването на Пражката пролет заедно с посолствата на Чехия и Словакия?