Синодът смело превключи на „православен комунизъм“

Каква е позицията на Синода за бедността, за наркоманията, за тежките социални проблеми на държавата ? Къде са му трапезариите за бедни ?

0
187
синод
Владиката с ролекса ли ще ми е моралният съдник?

Ченгета от Държавна сигурност, кандидати на БСП и продавачи на титли ли ще ми говорят за морал?

Стефан Ташев

Светият Синод на Българската православна църква заплаши с анатема всички, които признаят Истанбулската конвенция. Освен това синодът са активизира необичайно в агитация срещу конвенцията. Заповяда проповеди във всички храмове срещу нея. Не съм фен нито на третия пол, на джендъри и подобни глупости, но свръхактивността по темата взе да ми напомня хибридна операция от голям мащаб. А както знаем майсторите на хибридните операции са в Москва.

Защото за Светия Синод такава активност въобще не е характерна, напротив. Митрополитите дълги години мълчат равнодушно за беднотията, за тежки социални проблеми като наркоманията и престъпността. За насилието сред децата, което ако съдим от последния случай с убийството на клошаря във Варна, достига страховити висини. Не сме чули патриархът, който има телевизионно безплатно време, да се изкаже по тези въпроси, да отправи апел.

Къде са ви трапезариите за бедни ? Къде е социалната роля на църквата ? Няма такава. Българската православна църква се интересува единствено от имоти и пари.

Тази сутрин по Нова телевизия един митрополит нарече хората „либерална сган“. Това е същият, който раздаваше срещу пари и облаги несъществуващата титла „Архонт“ на бизнесмени и откровени мутри.

Кои са духовните ни съдници-владиката от Пловдив с „Ролекс“ и „Мерцедес“ или агентите на Държавна сигурност от Синода-11 на брой.

Това е като във вица: Защо патриархът носи толкова голямо расо? За да не му се виждат пагоните под него!

Морален съдник ли ще ми бъде Търновският владика Григорий, който слагаше на храмовете табели с надпис: „Обектът се охранява от ВИС-2“. Същият Григорий по светското име Йорго Стефанов бе кандидат за общински съветник от БСП на изборите в София през 1991 г.

Това да ви напомня нещо ?

Ми да, на „православния комунизъм“ натрапван все по-силно в Путинова Русия.

Това ли ми предлагат от Синода, който слуша всяка наредба от Москва ? Или когато в Москва вали в Синода вдигат чадърите ?