Спрете „Мангъриадата“ – умират хора!

0
1946
Мангъров с Румен Петков през лятото на 2020 г.

Вече не е смешно, заради съмнителни политически дивиденти и кефа на измамници в бели престилки коронавирусът вилнее

Иван Михайлов

Осем месеца един измамник, дал уж Хипократова клетва, обикаля телевизионни и радио студия, за да лъже откровено хората. Че вирусът е нищо, обикновен грип, че маската не предпазва, че няма нужда от карантина, защото ще изградим стаден имунитет. Че през юни топлината ще убие вируса и няма нужда от никакви мерки.

Познахте, става дума за Мангъров, доц. Мангъров. Човекът на партия АБВ, на Румен Петков. В името на дребни политически дивиденти, АБВ-то е с 0,8% обществено доверие и социологията не го лови, Мангъров проповядва лъжите си.

Последната е от неделя. В БиТиВи, където той е винаги добре дошъл, Мангъров заяви, че влиза без маска в ковидотделението и въобще не му пука за мерки. Дори обяви тарифата си-200 лева за посещение по домовете.

Два дни по-късно пред сериозния здравен сайт Скенер шефката на Инфекциозна болница, тоест началничката на Мангъров, съобщи, че той никога не е влизал в Ковид сектора на болницата. НИКОГА. И НИКОГА не е лекувал заразени пациенти. НИКОГА не е бил на „първа линия“ в борбата със заразата.

Затова разказите на доцента и неговите препоръки да не вярваме в болеста и маските, да не се ограничаваме, да не спазваме дистанция, не струват пукната пара. Тоест струват, но уви човешки животи.

Ако се поставим на мястото на Мангъров спокойно можем да разказваме като „очевидци“ за стъпването на Луната…от дивана в хола ни. Същото е.

Този човек вече става опасен. Но се чувства недосегаем. И продължава да лъже. Обаче от лъжите му умират хора, повлияни от този измамник. И не вярващи в „конспирацията коронавирус“.

Спрете, по дяволите, „Мангъриадата“. Доцентът-измамник и Румен Радев са двете страни на една и съща монета. И двамата лъжат и манипулират българина по темата с пандемията, за да черпят политически дивиденти. Но заради тях загиват хора.

Вече не е смешно, опасно е. Днес плеяда академици от БАН дадоха подкрепата си за действията на Националния оперативен щаб. Академиците се обявиха срещу шарлатаните като Мангъров. Няма кой да ги чуе. Манипулирани и облъчвани от постоянната „Мангъриада“ по медиите, хората не спазват никакви мерки, отричат ги и то демонстративно.

И резултатите са налице. Пандемията вилнее в страната. Над 1000 българи загубиха битката с нея. Завинаги. В момент, когато медиците са на предела на силите си, болниците вече изнемогват, търсят се доброволци, появата на Мангъров, Първанова и други измамници по темата Ковид-19 по всякакви медии граничи с безотговорност и престъпление.

Крайно време е властта, управляващите, да вземат и по-сериозни мерки срещу шепата лентяи, които обикалят по улиците на София без маски, наречени протестъри. И да горят маски. Чета днес, че наглецът Хаджигенов демонстративно се е явил на дело в съда без маска. Полицаите в Съдебната палата строго следели всички да са с маски, но на Хаджигенов никой не посмял да каже и копче. Този извън закона ли е ? Или е богопомазан ? Докога разни адвокати ще предлага безплатна правна защита на хора, които не носят маски ? За да си правят реклама. И никой няма да ги закача. Защо ?

Докога ще продължава тази „Мангъриада“ безнаказано ? И защо за едни може, а за други не ? Как ще накарате хората да спазват мерките, след като никой не смее да постави Румен Радев под карантина, да глоби лентяите от жълтите павета без маски и Хаджигенов ?

Няма как. Затова спрете „Мангъриадата“. Спасете човешки животи. Другото са празни приказки.