Да разгърнем кампания „Кола за Мая“

Сигурен съм, че на призива ще откликнат баби, дядовци и цели трудови колективи

0
203
жилетки
Манолова във влака. Вляво е червеният бизнесмен Симо Симов от Антон. Инцсенировка на пострадали граждани.

Обмудсманът-популист получи увеличен бюджет, но драмата е за автомобила на НСО

Стефан Ташев

На събрание на ТКЗС в Н-ско село по време на социализЪма ораторът от трибуната обявява награди за ударниците.

На Бай Гошо, овчарят, чифт гумени ботуши! Овации и ръкопляскания.

На кака Милка, звеноводката, чифт гумени галоши! Овации и ръкопляскания.

На другаря директор 5000 лева премия! Нека ходи бос, нека ходи бос, започнали да викат членовете на събранието!

С този стар виц от времената на Тодор Живков можем да илюстрираме продължаващата драма с колата на Омбудсмана на Републиката Мая Манолова.

В сряда вечерта при приемане на държавния бюджет за 2019 г. Депутатите одобриха разходи за институцията на Омбудсмана в размер на 3 млн. и 159 000 лева. От тях за персонал са заложени 2 млн. и 48 000 лв, а за придобиване на дълготрайни активи и ремонт 51 000 лв.

В коментара ми за популистките изпълнения на Омбудсмана Мая Манолова от 5 ноември посочих, че бюджетът на институцията за 2017 година имаше 2 млн. и 950 000 лева, толкова бе той и за 2018 година. За 2019 г. Обмудсманът има увеличение от над 200 000 лева в бюджета си.

Това мина незабелязано, но вчера настъпи Апокалипсис, когато мнозинството реши да отнеме колата на НСО от Манолова. Късаха се ризи от парламентарната трибуна, голяма драма беше. За една кола. Но пък от НСО. Там я стиска чепика Мая. Жената се измъчи-пътува с влак, сигурно за първи път през живота си. Трябваше във влака да се качват статисти за масовка, членове на БСП, които се правеха на онеправдани граждани. Наложи се ходи до Стара Загора с автобус, а на връщане с кола на местния Омбудсман, ама само до Пазарджик. После я пое служебната кола от София.

Междувременно Манолова се оплака, че в гаража на Омбудсмана имало само „две баничарки“. Абе драма си е както и да го погледнеш. С повечето държавни пари сега Мая може да си купи и две коли, ако иска. Обаче друго е „синият буркан“, табелата НСО, шофьорът-охранител, който да ти отваря вратата на влизане и излизане. Но злодеите в парламента не се посвениха и й взеха най-милото, колата.

Затова не е лошо да стартираме кампания: „Кола за Мая“. Сигурен съм, че до месец баби, дядовци, трудови колективи и цели региони, ще откликнат на призива и ще съберем парите за колата на Манолова. Няма да ходи боса ! И немила-недрага по улиците.

В краен случай ако парите за кола не стигнат, ще й купим кон. Като този дето яздеше Корнелия Нинова.