Иванчева по стъпките на Даниела Терзийска и Маргина

Тази седмица от Париж ще дойдат нови ВИП-арестанти-семейство Баневи, сетете се какво ни чака

0
1034
иванчева
Здравословното състояние на Даниела Терзийска бе оповестявано от МВР.

Няма как улицата да решава кой е виновен и невинен

Стефан Ташев

Даниела Терзийска не е бременна. Тя е била подложена на изследвания, които са дали отрицателен резултат. Вчера вечерта е бил направен ехограф, при който е установен нормален ехографски статус, без наличие на зародиш. Тестът за бременност от 7 часа тази сутрин също е показал отрицателен резултат.  В 9 часа е извършен и преглед от д-р Силвия Пейчева, лекар в акушеро-гинекологичното отделение на болницата, която е потвърдила получените резултати. Това е официално съобщение на пресцентъра на МВР с дата 10 май 2002 г.

Няма шега, няма измама драги зрители, радиослушатели и читатели. Коя е Даниела Терзийска та цялата държава да се занимава с нея ? Това е жената, задържана за убийството на детето си. На 16 март 2001 година тялото на 3-годишния Пепи бе намерено в езерото в Южния парк.

Два часа по-рано майка му Даниела се обадила на мъжа си Стоян, таксиметров шофьор във фирмата „ОК супертранс“, и му казала, че мъже с черен автомобил, по всяка вероятност БМВ комби, са изтръгнали от ръцете й сина им и са го отвлекли.

От солидарност към бащата столичните таксита блокираха парламента. А някои медии написаха на първа страница: България уби дете!

На другия ден обаче Даниела Терзийска бе задържана и направи пълни самопризнания за убийството на детето си, което удушила и хвърлила в Южния парк. Жената бе призната за невменяема и от ареста бе пратена за изследвания в МВР-болница.

Тогава гръмна новината, че Терзийска е забременяла от полицай, който пазел стаята й. Та се наложи пресцентърът на МВР да пуска подобни „здравни“ съобщения. Разказвам всичко това заради аналогията с арестуваната и обвинена за подкуп от 70 000 евро бивша кметица на „Младост“ Десислава Иванчева. Тя бе задържана на 17 април тази година пред Спортната палата в София и стоя часове окована с белезници.

Оттогава нейни съмишленици, различни политически партии и организации се опитват да използват Иванчева като знаме на борбата срещу корупцията. Къде успешно, къде не.

Аналогията с Даниела Терзийска, на която обществото трябваше да следи със затаен дъх диагнозите и резултатите от ехографа, се налага от само себе си.

И Терзийска, която не съдиха заради невменяемост, бе използвана за същото. Една година се писаха „конспирации“ как управляващите нарочно убили Пепи, а обвинили майката и още подобни небивалици. Същото е и при Иванчева. Нейните апологети и пиари твърдят, че тя е невинна, „нагласена“, защото била единственият борец срещу корупцията, мафията и олигархията. И това се възприема от цялото общество. Нищо, че бившата кметица и заместничката й са подсъдими за подкуп в особено големи размери. И съдът решава кой е виновен и кой невинен. А не хората от улицата.

Сагата с Иванчева, според нейните сценаристи, е същата като с Терзийска. Кофички с макарони и стари краставици, тоалетни и хлебарки в ареста. Болнични диагнози за състоянието на „мъченицата на демокрацията“. Това идва малко в повече и стратезите на тази кампания не е лошо да се замислят къде да спрат, защото в един момент тя ще се обърне срещу тях. Да, тежко е да си в следствения арест след екскурзия до Рим или Париж.

иванчева
Десислава Иванчева в съда.

Ми то и на друг герой, с аналогична история като на бившата кметица на „Младост“, му беше тежко в ареста. Става дума за Красимир Маринов-Големия Маргин. Той и брат му бяха задържани при също такава зрелищна акция на барети. О​бвиниха ги като тартори на група за поръчкови убийства. Лежаха бая време в същия арест и по време на делото Маргина се разболя, не му понесе килията. Имаше обострена дискова херния, лежеше на пейките в съда за радост на оператори и фоторепортери. Трагедия, голяма трагедия. Два месеца медиите описваха здравословното състояние на Маринов, прешлени, дискове, диагнози, оперативни протоколи.

На 7 януари 2007 г ВИП-арестантът бе опериран. Затова бе информирана цялата страна.

иванчева
Маргина страда на количка в съда. Цялата страна страдаше с него.

Красимир Маринов – Големия Маргин е бил опериран успешно от дискова херния, съобщиха от болницата „Свети Иван Рилски“, където операцията била извършена. До момента не се проявяват тревожни симптоми след операцията.

Маринов ще остане в лечебното заведение поне 7-8 дни под лекарско наблюдение“, се казваше в официалното съобщение на болницата. Бяха направени десетки интервюта с лекаря, оперирал Маргина с тъпите заглавия: Маринов е пациент като всичко останали!

Да припомним как цяла България следеше със затаен дъх сагата с пикочния мехур на Димитър Желязков-Очите. Правите ли връзка между тези ВИП-арестанти и бившата кметица на „Младост“ ?

Ами ако съдът признае Иванчева и сие за виновни? Какво правим ? Ще се окаже, че тоалетната в ареста на „Г.М. Димитров“ е виновна или слабата светлина, на която екскметицата не е успяла да си прочете материалите по делото и да подготви защитата си като един Георги Димитров в затвора „Моабит“ през 1933 година.

Да, прокуратурата се постара доста да направи кметицата „мъченица на демокрацията“ пред Спортната палата и с прангите в болницата. Ако я бяха арестували в кабинета й в общината едва ли някой щеше да обърне внимание. Да, арестите и затворите са отвратително място.

Но на апологетите на Иванчева препоръчвам едномесечен престой в социалистическа казарма. Арестът щеше да й се стори луксозен хотел, като тези в Париж. Хората, които са минали през Грудово, Звездец, Елхово, Айтос, Кресна, Гоце Делчев, Ивайловград и още подобни знаят за какво говоря.

А и да добавя, че тази седмица от Париж ще пристигнат нови ВИП-арестанти-семейство Баневи. Хората, които кризата свали от самолет на „Майбах“. С дрешници колкото три апартамента в „Обеля“. Според информация на „24 часа“ те искали във френските арести баня всеки ден, но им отказали.

А тука какво ги чака, а и нас, не ми се мисли..