Позорно е да се рекламираш с нечия смърт

По-кротко с присъдите и с революционния плам

0
3364
смърт
Чакаме отмъстителите да ни оправят.

Новите партийни секретари от Фейсбук ще станат „отмъстители“. Те ще решават кой е прав и кой „до стената“

Стефан Ташев

Вече 24 часа тече зловеща манипулация по темата с убитата Виктория Маринова, административен директор на телевизия ТВН-Русе. Жената е убита по жесток и мъчителен начин, оставя дете на 7 г, Русе е в шок от толкова брутално престъпление.

И на вълната на трагедията едни колеги решиха да си направят безплатен пиар или евтина реклама. Като стъпиха върху убитата Виктория Маринова. В пряк и преносен смисъл. От сайта „Биволъ“ обявиха, че тя е убита, защото правила „разследвания“ по тяхното за аферата Джи Пи Груп.

Става дума за интервю с колегите Димитър Стоянов и румънеца Биро, задържани край Радомир от ГДБОП.

Интервюто обаче е взето не от Маринова, а от друг журналист. Дамата прави само кратък анонс за предаването си. Толкова. И се почна: „Българска журналистка е брутално убита, докато прави разследване за злоупотреби с пари от ЕС“. Новината обиколи света. Къде е разследването бе колеги ?

И от кога на едно обикновено интервю му викате РАЗСЛЕДВАНЕ ? До момента няма нито един факт в подкрепа на тезата на хората от „Биволъ“. Но това вече няма значение.

Рекламата си свърши работата, иди обяснявай в чужбина, че нямаш сестра…Че убитата Маринова е водела доскоро модно предаване за рокли и червила и няма общо с „разследващата“ журналистика, а и с журналистиката изобщо.

Вече няма кой да те чуе. Благодарение на манипулаторите, които освен автореклама се опитват да извлекат и политически дивиденти от трагедията в Русе. Което също е срамно. Друго е да има хейт, оплювки и абсолютно фалшиви новини, тиражирани в световен мащаб.

Това не е важно, важното е какво е написал Манол Глишев във Фейсбук-революция, мъст…Да чакаме ли Глишев  като един отмъстител да решава кой до стената и кой не ? Може. Той разбира от всичко- от плочки, екология, криминалистика..Или пък бившият преподавател в Института по история на БКП Евгений Дайнов, който нарича журналистите „лакеи“. И се намериха колеги, които да му публикуват „бисерите“…Уважавайте се малко, колеги..

Значи който не е съгласен с хейта и с Глишев във Фейсбук е лакей, мръсник, обслужващ властта. Така решават новите партийни секретари от социалните мрежи. Те са последната инстанция и никакви аргументи не могат да разколебаят вярата им. Те са новите хунвейбини на демокрацията.

Благодарение на тях от Ванкувър до Владивосток се лее фалшива информация по темата с убийството в Русе. Голям успех..Както каза една журналистка от чужбина, аз не знам за какво става въпрос, но обясних на колегите от Холандия, че прокуратурата и МВР са боклуци… и нищо не става от тях.

По-кротко с присъдите и с революционния плам..Защото нещата никога не са черно-бели..А истината е някъде по средата.