Президентът става опасен за националната сигурност

Не само Волен Сидеров е в Крим, там са и червени депутати

0
967
президент
Радев и Йончева. Единият лобира за руската позиция по Сирия, а другата за Крим. СНИМКА: КАНАЛ 3

Неадекватните му действия приличат на управлението на община „Младост“ от „независим“ кмет

Стефан Ташев

След вчерашната каша, забъркана от хората на президента Радев на свикания лично от него Консултативен съвет за национална сигурност, се налага извода, че държавният глава става опасен за националната ни сигурност. Как можеш да се нарече по друг начин опита да се припише на институциите позиция, копие на руската по казуса Сирия ?

Не знам дали избраният като уж независим държавен глава сам е решил да прави такива ходове или е посъветван от многобройните ченгета от Държавна сигурност от антуража му, но залитането му в посока Русия вече е твърде опасно за страната. Защото България е член все още на НАТО и ЕС, подписала е международни договори и има сериозни задължения и отговорности по тях.

Избраният уж за промяна на статуквото, което той непрекъснато коментира, Радев заряза отдавна маската на евроатлантизма и се превръща в червен ястреб русофил.

Дава ли сметка дилетанта Радев, че Русия, към която толкова се стреми е в пълна международна изолация и то не само за Сирия, а заради Украйна и Крим.

Дали заради позицията си президентът не получава покани за визити на Запад, а само на Изток ?

А единствената му мечта, която вероятно ще осмисли мандата е посещението в Москва. Това ли е идеалът на държавния глава на страна,член на НАТО и ЕС ? Пак да му се карат разни полковници от КГБ.

Кой мъти главата на президента? Нинова, която обърна партията си към избирателите на „Атака“, или разни таскоерменковци, които псуват българите от Крим ?

Между другото не само Волен Сидеров се намира в окупирания от руснаците полуостров. Както Breaking.bg единствен писа на конференцията в Ялта, платена изцяло от руска страна, са и депутати от БСП- Йончева, Христов, Тома Томов. Йончева не беше ли главен съветник на Румен Радев ?

С неадекватните си действия президента много прилича на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, също избрана като независим. Между другото Иванчева стана кмет на вълната на Радев и антиГЕРБ гласуването, защото  частичните избори в „Младост“ съвпаднаха с изборите за президент.

Всеки е невинен до доказване на противното. Иванчева е задържана, с повдигнато обвинение за подкуп в особено големи размери, но не е осъдена, тоест е невинна. Въпреки това около нейното кметуване излязоха доста скандални факти за забавени преписки с години, за изнудване на инвеститори и за неадекватно управление на общината заради липсата на опит и желание.

Предстои прокуратурата да докаже в съда годни доказателства за вината на Иванчева. Другото е алабалистика.

Но „независим“ май означава силно зависим от всички. Или от собствената си немощ на управленец.