Премахнете „Триъгълника на смъртта“ край Микре

Пътят е безумен, а шофьорите не спазват елементарни правила

0
1554
микре
През юли 1996 г, край Микре в катастрофа загинаха три депутатки от БСП.

На безумния път живота си загубиха три депутатки и над 100 души за три години

Стефан Ташев

9 мъртви и 19 тежкоранени е равносметката от тежката катастрофа в „Триъгълника на смъртта“ край село Микре. От вчера. Днес вече има други загинали на същата отсечка.

Бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев обяви днес пред Би Ти Ви черната статистика за този участък-селата Микре, Абланица и Сопот.

През 2013 г-загиналите там са били 16, следващата вече са 23, през 2015 г-30, а през миналата година вече 34. Тази година ще са повече, бъдете сигурни. За три години на тази „отсечка на смъртта“ живота си са загубили над 100 души.

Пътят там е тесен, има много завои, видимостта е лоша, а шофьорите карат с висока скорост без да спазват въобще правилата за движение.

Резултатът е кръв и смърт на пътя.

През лятото, в неделен ден, се прибирах с автобус към София по този път. Беше паднал лек дъжд, което доведе до ЧЕТИРИ тежки катастрофи в „триъгълника на смъртта“ и блокирано движение от София към Варна и обратно.

Тази отсечка е най-страшната по пътя София-Варна. Тя е като гърло на бутилка и изключително опасна. Трябва да добавим и убийствения целогодишен трафик в посока Запад-Изток и обратно. Това са камиони, тирове, автомобили и автобуси. И всичко това се движи по безумните завои, без видимост. Нищо не гарантира на шофьор, дори да спазва правилата и да кара с 50 километра в час, че от насрещното платно няма да го връхлети я кола я ТИР, решил точна там да изпреварва.

През юли 2006 г години бизнесдама летяща с 200 км. В мерцедеса си размаза, не екзекутира, семейство и техните внучета-момче на 13 и момиченце на 5 г. Шофьорката почина дни по-късно в болница. Само защото решила да изпреварва на този участък с висока скорост.

На 10 юли 1996 г. в този „триъгълник на смъртта“ загинаха нелепо три депутатки от БСП Румяна Николова, Емилия Томова и Мария Захариева, които пътуваха за Велико Търново.

Шофьорът на парламентарния мерцедес изгуби управлението на колата, удари се в мантинелата и помете в насрещното автомобила на военен, който също загина.

От 1996 г до днес изтече много вода, но „триъгълникът на смъртта“ остана непипнат. И продължава да взема жертви, повечето напълно невинни като слепите хора, прибиращи се от екскурзия.

На тази отсечка преди две години загинаха двама колеги, журналисти от БГНЕС.

Списъкът е безкраен. И ще продължава да се пълни с жертви, с осакатени и инвалиди за цял живот.

Единственото спасение е спешното изграждане на магистрала „Хемус“ от Ябланица към Ловеч. Това ще спаси стотици човешки животи.

И ще премахне „триъгълника на смъртта“. Но докато стане това, сложете поне камери, пратете ако трябва по пет полицейски патрула, за се избегнат жестоките катастрофи.

За да спасите по 40 човешки живота на година.