Пътят Кричим-Михалково- като пейзаж от лунни кратери

Заради огромните дупки шофьорите карат в насрещното платно, има опасност от катастрофи

0
141
път
Пътят е като лунен пейзаж.

Бизнесът поставя въпроса към собствениците на пътя защо не изпълняват своето задължение ?

За пътя Кричим – Михалково четем почти ежедневно, особено през есенния и зимния период – рухнала земна и скална маса, ограничаване на движението или отклоняване по други маршрути. След поредния сняг и дъжд отново огромни дупки и неравности. Нямаме силата да спрем природните стихии, но имаме желанието да подтикнем институциите да си изпълняват задълженията.

В региона работят фирми, които дават поминък на местното население, плащат си данъците към българската държава, а тя нехае към техните проблеми. Ежедневно пътуват тежкотоварни автомобили по този път с продукция. Лошото състояние кара много от шоифиращите да избягват дупките, карайки в насрещната лента, което е предпоставка за ПТП.

Нееднократно за състоянието на този път са алармирани Агенция „Пътна инфраструктура“, търсена е помощта на народните представители от региона, но помощ не идва от никъде.

Бизнесът поставя въпроса към собствениците на пътя, които събират винетните такси, защо не изпълняват своето задължение и осигуряват своевременно поддържането му? Ремонт не е правен от години. Елементарно желание на работещия бизнес от този регион в Европейска България – да работят нормално.

път
Заради дупките могат да станат тежки катастрофи.

Всеки, пътувал през тези места, се е взирал в прекрасните природни пейзажи на величествените Родопи. Но поглеждайки към пътя, по който пътува – контрастът е ужасяващ – красива природа и мизерия и разруха по пътя.

През тези няколко месеца, в които България официално застана начело на Евросъюза, комисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел обяви в Брюксел плановете на Европейската комисия да инвестира съвместно с държавите-членки в изграждането на европейска суперкомпютърна инфраструктура от световна величина. Това добре, но кой ще помисли за инвестиране в пътната инфраструктура от европейска величина?

„Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед“ – това е едно от посланията от видеоклиповете за българското Европредседателство. Но за да се влюбиш в нея, т.е. в България, нали трябва да можеш да я опознаеш безопасно?