Само в Breaking.bg: Богдан Милчев ще е шеф на новата Агенция за пътна безопасност

Милчев бе отстранен от вътрешния министър Цветлин Йовчев

0
463
безопасност
Богдан Милчев

Бившият шеф на столичния КАТ беше един от най-големите радетели за този орган

Бившият шеф на столичния КАТ Богдан Милчев, сега експерт в неправителствената организация „Институт за пътна безопасност“, ще е шеф на новата Агенция за пътна безопасност. Създаването и бе обявено вчера след среща при премиера Бойко Борисов, на която беше и Милчев.

Той оглави столичния КАТ по време на първото правителство на ГЕРБ и бе остранен от поста от вътрешния министър в кабинета „Орешарски“ Цветлин Йовчев.

Според Милчев това станало малко след като Йовчев бил глобен със 100 лева за шофиране с превишена скорост на „Ботевградско шосе“. Срещу него бяха назначени 28 проверки, но нито една не откри нарушения.

Богдан Милчев има докторантура по пътна безопасност в Нов български университет.

Той и Института по пътна безопасност са най-големите радетели за създаването на единен орган, който да отговаря за пътната безопасност.

На 17 февруари т.г. Милчев участва в среща с жителите на Бургас.

Ето какво казва той :

Трябва да се създаде единен орган, който да контролира процеса. Този орган ще осъществява и ще одитира всички институции, които имат отношение. Този орган ще има задача да прави безпристрастни и хладнокръвни анализи, които да показват наистина състоянието и проблемите, за да могат да се взимат решения.

Този орган ще се занимава и с научно – изследователската дейност. Този орган ще почне да въвежда международните стандарти по пътна безопасност. Този орган ще реагира и когато забележи несъответствия в изпълненията на определени задачи“.