Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на бунт пътните полицаи!

0
3856
Тенчо Тенев

Институтът за пътна безопасност реагира остро на назначението на Тенчо Тенев за шеф на столичния КАТ

Института за пътна безопасност разпространи остра декларация срещу безумното назначение на Тенчо Тенев за шеф на Столичния КАТ. Заповедта на Бойко Рашков е от днес. Ето становището на института:

В Института за пътна безопасност постъпиха десетки сигнали от гневни пътни полицаи за малоумното решение на министъра на вътрешните работи за назначаването от днес на лицето Тенчо Тенев за началник на столичния КАТ.

Заповед за назначаването на Тенчо Тенев от Рашков.

Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на бунт пътните полицаи. Вашето решение да назначите за шеф на КАТ доказано некомпетентен и опасен човек показва, че за вас професионализмът, честта и достойнството не означават нищо.

Г-н Рашков, вие не сте този, за който се представяте пред българското общество. С това си ваше действие Вие доказвате, че служите на чужди интереси и корупционни практики. На фона на пълния транспортен хаос, който цари по българските пътища, с тази ваша заповед вие утвърждавате лобистки и престъпни практики.

Институтът за пътна безопасност настоява незабавно да преразгледате своето решение, за да успокоите както пътните полицаи, така и българското общество. Тенев бе дълго време шеф на КАТ-София, но поради болест бе пенсиониран през 2011 година. Той осъди МВР и бе върнат на работа като шеф на „Охранителна полиция“ в РПУ-Асеновград. През май месец тази година бе задържан заради незаконно притежаване на патрони и злоупотреба със служебно положение.