То бива слагачество, ама…

0
576
Радев и Путин

На международния икономически форум в Санкт Петербург (бивш Ленинград) Радев за пореден път се оказва в компанията на отявлени марксисти, путинисти и др. храненици на антиевропейската и антиатлантическа азиатщина

Васил Данов, priorities.bg

Не че не сме го знаели. Но друго си е да се изприкажеш пред няколко руски телевизии, да те цитират ИТАР-ТАСС, „Раша Тудей” и други рупори на Информационните войски на кремълския режим.

Духовният наследник на генерал Радко Димитриев (Радкото) е напрегнал скромния си интелектуален потенциал, за да изсипе всички поръчкови и собствени прозрения, защото друг път може да не му се открехне такава възможност. В интервюто на др. Радев е допуснато продуктово позициониране, както придупреждават в телевизионните реклами. С което президентът на 2 500 000 българи окончателно се демаскира като (пост)съветстки агент. Сиреч, като агент за влияние на „Газпром”, „Атомстрой”, „Ростатом”, РСК МиГ, „Уралвагонострой” и пр. гиганти на руския енергиен и оръжеен империализъм.

Нещо повече. Бидейки предимно икономически агент, Радев се опитва да покрие стандартите на класиците на марксизма—ленинизма. Заявява, че „Осъществяването на АЕЦ „Белене“ е неизбежно, защото в нея са вложени 3 млрд. лв. пари на данъкоплатците”. Гаче Ленин ни шепне през устата му: „Победата на болшевишката революция е неизбежна, защото…”

Очевидно др. Радев не е гледал сериала „Чернобил”. Сигурно не обича американски филми. По му е мил „Ленин в Польше”. Ала Фройд, Юнг, Рихтер, Шпонхойер и Карник смятат, че само смъртта и данъците са неизбежни. Дори др. Радев, дори др. Путин, дори др. КГБ са предотвратими, излечими и подлежащи на дезинфекция. Стига да го искаш. И да разполагаш с подходящи препарати. Като „НАТО-70”, „ЕС-68” „САЩ-243” и др. модерни средства за лечение, дегазация и дезактивация.

Подобно на козата от вица за Иванчо и баща му, Радев си иска„синьо гориво“ чрез тръбопровод от Русия до България през Черно море”. И колкото може по-дълго да продължи „сътрудничеството с Русия за поддържане на бойната готовност на въоръжените сили”.

На международния икономически форум в Санкт Петербург (бивш Ленинград) Радев за пореден път се оказва в компанията на отявлени марксисти, путинисти и др. храненици на антиевропейската и антиатлантическа азиатщина. И вместо да говори за икономическо сътрудничество, за деидеологизиране на енергетиката, търговията и съвременните технологии, пръска розова пяна върху стратегии и амбиции, клокочещи от злоба срещу всичко в Духа и Материята, що не е русо-национал-социалистическо. Левият икономически екстремист Румен Радев разобличава световния капитализъм, отдавна навлязъл в „последната и заключителна фаза” на загниването си:

Свободната и безконтролна миграция на капитала само изостря този проблем. Глобализацията още повече задълбочава тази неравномерност в развитието, което води до резки промени на икономическия, а след това и на политическия потенциал на държавата”.

Тю, бряяя! Много чело, много знай!

По Конституция президентът на Република България няма правомощия в областта на икономиката, енергетиката, търговията и пр. Но Радев се чувства силен, окрилен и вдъхновен тъкмо в тези области. Кой може да го спре?! И той си каканиже за АЕЦ „Белене”, за „Турски поток” с руски газ, за руски нефт, за руски бизнес, руски туристи, руски платноходки, руски подвод…. Стоп! Това за подводниците май (още) не го е казвал.

Откъдето директно нагазва в историята и литературата. Там е още по-зле, но поне е искрен. „Отношенията между нашите страни имат повече от хилядагодишна история…” „Многовековните исторически връзки се превърнаха в основа за изключителната близост между нашите народи, преживяха цялата превратност на времето и политиката.”

Не се ли бои Радев начеващи историци да не почнат да пресмятат, че от началото на ХVIII век, когато за първи път е посочена държавата Россия, до днес са изминали има-няма три века (300 години)? И че ако някой български владетел от VIII до XIV е имал намерение да установи дипломатически отношения с „великата” Московия, би трябвало да праща акредитивни писма до мечките в Тамбовската гора?…Как се наричаха тези фигури в авиацията? „Кобрата на Пугачов”? Или „Смъртоносна примка”? Защото в политологията обикновено ги класифицираме като гафове, национални предателства и обикновени простотии.

И накрая – черешката на тортата: понеже „отпусканите от правителството средства се недостатъчни, за да се финансира пълното превъоръжаване на българската армия”, това означава само едно – „взаимноизгодно сътрудничество с Русия за поддържането на бойната готовност на наличните въоръжения. Дори след покупката на нова техника”.

Светът да се обърне, за Румен Радев ние сме „обречени” да плащаме на Русия. Дори без да ремонтира старите МиГ и др. бракми. Мисля, че батко му Румен Петк. е останал доволен. Както и батко Р. Овч., стрина му Корн. Нин., др. Георг. Дим, др. Т. Ж. и други корифеи на международното комунистическо и работническо движение.

Е, няколко стотин хиляди войници и мирни българи, погинали от руски куршум по полетата на Добруджа и по чукарите на Македонския фронт през Първата световна, мъчениците от о. Персин и от другите 51 лагера на смъртта след 1944 г., избитите без съд и присъда и „съдените” от т. нар. народен съд ще се обърнат в гроба, но щом глаголи Н. Прев. държавният глава на Задунайска губерния, и Разумът, и сърцето са длъжни да млъкнат.

И наистина, „Останалото е мълчание”, както би се изразил един упадъчен раннобуржоазен драматург.

Заедно с др. Игор Ленкин от ТАСС и с още 3 500 000 българи искрено пожелавам на др. Радев в най-скоро време да получи възможност „да прекарва повече време със семейството и роднините си”.