Зеленски: На Русия не й остана военна техника за парада на 9 май

0
470
Володимир Зеленски

Ръководството на руската армия поръчва нови вагони за извозване на труповете на загиналите войници, казва украинският президент

Генералите на руската армия, които попълват бройката на загубените на фронта военни с ново пушечно месо, лъжат в очите момчетата, които отиват да се бият на страната на Русия. Вместо това ръководството на руската армия поръчва нови вагони, с които да извозва труповете на загиналите.

Това каза в традиционното си среднощно обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски.

„Знаем, че руското командване се готви за нови големи загуби. В тези части, чийто личен състав беше почти напълно унищожен или значително отслабен през март-април, се набират нови хора. С малко мотивация. С малко боен опит. Те просто искат да попълнят бройката си. За да могат да хвърлят тези хора в настъпление. Руското командване е наясно, че още хиляди руски войници ще бъдат убити и хиляди ранени през следващите седмици.

Защо е нужно това на самите руски войници? Защо е нужно това на тяхното семейство? Руските командири лъжат войниците си, когато казват, че ще бъдат изправени пред сериозни наказания за отказ да се бият. И в същото време те не разказват, например, как поръчват вагони за трупове и нови хладилни камери за съхранение на трупове. Те не казват какви нови „планирани“ загуби очакват генералите.

Всеки руски войник все още може да спаси живота си. За вас е по-добре да оцелеете в Русия, отколкото да загинете в нашата земя“, каза Зеленски, цитиран от БГНЕС.

Украйна толкова е отслабила Русия, че не й е останала военна техника за парада на 9 май, допълни президентът.