Шпиони вън! Мутри вътре!

0
1331
Вижте какво ни чака след изборите.

Шпионският скандал освети бъдещата управленска коалиция под скиптъра на президента

Иван Михайлов

Колкото и странно да ви звучи шпионският скандал с агентите на Москва освети подготвяната „на тъмно“ управленска коалиция, един бъдещ политически Франкенщайн, под скиптъра на президента Румен Радев.

За какво става дума ? Пет дни след операцията на ДАНС и Военна прокуратура и задържането на шпионската група на бившия служител на Военното разузнаване Иван Илиев върховният главнокомандващ Румен Радев мълчи като риба. Нито вопъл, нито стон.

До днес мълчаха като риби разбиращата от всичко и компетентна по всички въпроси Мая Манолова, Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов, Хаджигенов и естествено „бащата на народите“ Слави Трифонов.

Днес майсторът на лайфовете по Фейсбук Христо Лодкаря написал пост по темата. Естествено за него всичко това са предизборни кьорфишеци на тандема Гешев-Борисов. Като дойдел на власт щял да прави лустрация на всички служби. Нещо не я виждам тази лустрация, защото ако тя стане наистина факт Христо Бойкикев, наследник на комунистическа номенклатурна фамилия, трябва да започне от себе си и обкръжението му-Мирчев, Атанасов и т.н. Няма как свързани с БКП и Държавна сигурност момчета да ми правят лустрация.

Той и Иван Костов обещаваше през 1997 година лустрация, но продаде заводите на комунистически синове и зетьове. А „Нефтохим“ на Русия.

Така, че не вярвайте на подобни глупости. И на предизборни приказки.  Лодкаря беше министър на правосъдието, нямам спомен да е правил лустрация в повереното му министерство.

Но да се върнем на коалицията. Облеченият в анцунг Чалгар Слави Трифонов се изпусна случайно или не в интервю, че би се коалирал с Демократична България и мутрите на Мая Манолова. Бинго !

Чалгаря каза и друго. Че ще подкрепи Румен Радев за втори мандат. Президентът на БСП и русофилите се ползва с доверието и любовта и на шефа на ДСБ Атанас Атанасов. Манолова също обяви пълна подкрепа за Радев.

Връзвате ли конците ? Сега се върнете назад във времето на „масовите протести на младите, умните и красивите“ от лятото и есента, организирани под юмрука на президента. И после милите, приятелски консултации за изборите в кабинета на „Дондуков“№2 с гореописаните „борци срещу мутрите“.

Там се кове бъдещата коалиция, която да смени управлението на ГЕРБ. И да се саморазправи с Борисов и партията му. В дългосрочен план тази коалиция трябва да изнесе на гърба си Румен Радев и да му спечели втори мандат. Ще попитате къде е БСП в цялата тази комбинация ? Ами няма я, не фигурира.

Радев явно е преценил, че под ръководството на Корнелия Нинова столетницата върви към поредния си изборен провал и това ще бъде тежест за него на президентския вот през есента.

Бъдете търпеливи. Бившият летец ще бъде издигнат от инициативен комитет от дежурни интелектуалци и в негова подкрепа ще се появят Мая, мутри, Слави и цялата останала сволоч. За пред избирателите си ДБ ще издигне някой неизбираем кандидат, но на втория тур ще даде гласа си за Радев. Винаги трябва да се припомня, че на местните избори в София през 2019 година ДБ игра в комбина с БСП за районните кметове. В „Изгрев“ социалистите спечелиха с гласовете на „десните“, а в други общини стана обратното. Помнете и тандемът от Брюксел Радан Кънев-Елена Йончева.

Така, че ляводясната градска десница няма особени скрупули и само за да получи власт ще гласува за Радев. Те във Варна за Копейкин гласуваха на втория тур, че тук ли…

Това се готви „на тъмно“ в президентството. Ще се получи ли тази комбина, зависи от нас. Затова на 4 април гласувайте с главите си. Защото гласуването „на пук“ ни докара Румен Радев и сега берем горчивите плодове.

Имат ли връзка разкритите шпиони с президентството ? Тепърва ще разберем. Но следите водят натам. Разследването на прокуратурата и ДАНС освети две абсолютно нереформирани служби към които отношение има и държавният глава. Става дума за Служба „Военно разузнаване“ и „Военна полиция“. Първата е тежко компрометирана след като от нейните недра са теглени и носени в руското посолство секрети на НАТО и ЕС. За състоянието й вина носи и Румен Радев, защото от една година не подписва указ за назначаването на титуляр за директор.

Службата е пропита от руски агенти и трябва да бъде разчистена. Същото важи и за „Военна полиция“. Според информации в медиите военните полицаи „случайно“ са изтървали арестувания Илиев, който избягал от сградата на Военна прокуратура. Затова главният прокурор Иван Гешев заяви, че не желае да работи с „Военна полиция“. Любопитен момент е, че доскорошният шеф на службата Сертов чака назначение от президента за военен аташе в посолството в Москва. Схващате ли връзката ? Какво ли ще работи в руската столица този Сертов за когото се твърди, че ходел на „приятелски стрелби“ с руски офицери от посолството ?

След този скандал не вярвам партньорски служби да искат да работят с „Военно разузнаване“ след като натовски тайни текат като река към руското посолство, СВР и ГРУ. Всичко това е подминато с ледено мълчание от „Дондуков“№2, глупави коментари от ДБ и тишина от абстинентната за власт Манолова и нейните мутри. А и от Слави Чалгаря.

Представете си какво чака България с такава управленска коалииця, под юмрука на Радев ? Жална ни майка. Да не стане факт лозунга: Шпиони вън ! Мутри вътре !