Атентат срещу главния прокурор Гешев – опорки и факти

0
2411
Мястото на взрива срещу главният прокурор.

Опасно е да се атакува България, страната с толкова специалисти по взривове, сапьори и антитерористи

Стефан Ташев

България разполага с чудовищен потенциал от специалисти по взривове, бомби, сапьори и антитерористи. До този извод ще стигне някой чужденец, позволил си да надникне в родните социални мрежи, телевизии и „правилни медии“.

Опасно е да се напада тази страна, ще направи извод чужденецът, с толкова експерти-бомбаджии ще ни попилеят от атентати. И атаките в Ирак срещу американските военни ще ни се сторят детска играчка.

От НАТО могат само да се гордеят, че България е член на алианса, никъде в света няма толкова подготвени бомбаджии на глава от населението. Чужденците обаче няма да знаят, че същите тези хора преди 2 години бяха „специалисти“ по вируси, преди това по асфалт, пътна настилка, плочки, язовири, водни централи, газ, а от миналата година и по стратегия и тактика на военни операции. За политика и футбол да не говорим. Да. С толкова подготвени по всички теми хора, страната ни никога няма да загине.

Само за два дни от терористичният акт срещу главният прокурор на България, по темата се изказаха толкова много „експерти“, че свят да ти се завие. Студията преливат от тяхната „експертиза“. А истината е много проста. Отново е впрегнат целият, повтарям, целият ресурс на тролове, пропагандисти и аватари на „добрите сили“ с дадените им опорки, с които да убедят обществото, че всъщност няма никакъв атентат, а Гешев си е направил инсценировка.

Ето някои от опорките на пропагандистите, маскирани като експерти, някакъв си Инджов, който преподава журналистика без да е журналист, Атанасов, Лена, Екимджиев, МИтоди и Фамозният Кокорчо.

Защо няма кратер на мястото на взрива?

Защо има, но е малък?

Защо Гешев е пътувал със семейството си, много важен въпрос, поне за Кирил Петков. Защо не е пътувал сам?

Защо е минал точно по този път? Защо не по друг?

Взривът е пиратка, играчка някаква. Аматьорщина.

Защо бомбата е сложена до пътя, а не на пътя?

Защо е в дере, а не на равно място?

Защо е край гора, не можеше ли на друго място?

Защо Гешев разиграва театър, дайте да видим пораженията, каквито няма?

Защо не дават информация за разследването? И защо пък дават и лъжат?

Защо казаха 3 килограма тротил, като няма тротил?

Защо Гешев не загина, за да ни отърве веднъж завинаги от себе си?

За кой, по дяволите, се мисли този Гешев?

Защо е бил с шапка, а защо не е бил с шапка?

Трудно се оборват сектанти-митомани, на които някой друг им спуска какво да мислят и пишат. Но все пак ще пробваме. Поне с фактите, известни до момента.

Да уточним, че няма разследваща служба в света, която да дава подробна информация за нейната дейност по разкриване на тежки престъпения, докато не си свърши работата. Само в България трябва това веднага да стане, иначе има някаква измама.

Та по фактите:

Малко преди 12 часа на 1 май на пътя край самоковското село Ковачевица избухва взрив до колата на главния прокурор Иван Гешев, който пътува със семейството си към Цигов чарк. Колите са на НСО, които охраняват главният прокурор от септември 2021 година, когато отиващият си парламент с гласовете на ИТН, ДБ, БСП и „мутрите“ на Манолова, гласува да се отнеме от прокуратурата Бюрото за защита на свидетели и то да се прехвърли към Министерство на правосъдието. До тогава главният прокурор е охраняван именно от Бюрото.

На 20 септември 2021 година служебният зам.-министър на правосъдието Иван Демерджиев, промотиран от умнокрасивите като „враг на Гешев“, вдъхновен от решението на парламента в дискусия в социалните мрежи със свои авери и запитан какво ще прави с „тези левенти, от Бюрото, които са му натресли“ пише следното: „Имам чудесни идеи – изповед, причастие, бръснене и истински задачи!“.

Преди месец и половина след разкритията на прокуратурата за подготвено отстраняване на магистрати и висши полицаи от бандата на Красимир Каменов-Къро, Демерджиев, вече министър на вътрешните работи, обяви, че той в този сериал и филм не участва.

Е наложи му се да участва, привикан от президента.

Какво се знае до момента за атентата?

По данни на разследването бомбата е „насочена“ срещу колата на главния прокурор, атентаторите са имали информация, че тя ще мине точно по този път, в този момент и са държали визуален контакт с мишената.

Във взривното устройство, което е самоделно, са натъпкани сачми и парчета метал, което го прави още по-смъртоносно. При взрива парчета метал попадат и в колата на Гешев.

Бомбата е била натъпкана с метални сачми.

На пътя са сложени предварително „ориентири“, както се вижда от снимките от мястото на взрива. Като пластмасовата бутилка, забита до шосето.

С бутилката се предполага, че са означили мястото, където трябва да е колата на главния прокурор Иван Гешев, за да я взривят. Снимка: „24 часа“

Целта им е да се използват за маркер кога да бъде взривено устройството при преминаването на колата, за да бъде максимално точна и поразяваща ударната вълна. Това означава, че атентаторите предварително са проучили мястото, правили са замервания и подготовка къде да сложат бомбата.

А това от своя страна означава, че те са имали детайлна и точна информация, че колата на главния прокурор ще мине по този маршрут, в точно определен час.

Тази информация няма откъде да изтече, освен от подчинената на президента НСО. Гардовете от службата в екипа за охрана на Гешев единствено знаят откъде ще мине охраняваното лице, дори и то не знае за маршрута.

До момента не става ясно прави ли се проверка на охранителите и техните началници от НСО за теч на информация.

Гешев с охрана от НСО.

За предварителна и старателна подготовка на атентата говори и изборът на място-гора, остър завой с много катастрофи на него, където дори и колите със специален режим на службата за охрана са принудени да намалят скоростта. Лоша видимост. Разследването трябва да разкрие кой е подготвил толкова старателно атентат срещу главния прокурор на България и кой е знаел точно откъде ще мине, за да го подготви.

Бронираният автомобил спасява живота на Гешев и семейството му. От взривната вълна бронираната машина се измества, поема удара на шрапнелите, но спасява пътниците вътре. Доскоро главният прокурор не е пътувал с брониран автомобил, но се е качил на такъв заради визитата си наскоро в Украйна и е трябвало с него да пътува и за Турция.

Най-вероятно атентаторите не са знаели тази подробност, което е спасило живота на главния прокурор и семейството му.

Според разследващите взривът е бил мощен, около три килограма тротилов еквивалент. Да обясним на „сапьорите“, че 3 кг тротилов еквивалент е мярка за мощност на взрива, а не количество взрив. И не става дума за тротил. 3 кг не е толкова мощен взрив, но не е пиратка. Напротив. Десетина грама от известния чешки пластичен експлозив „Семтекс“ могат да взривят жилище.

Бомбата срещу Гешев е била „насочена“, казват експертите. Това означава, че при взрива се получава нещо като фуния, която да изстреля ударната вълна и летящите с нея сачми и метални парчета в една определена цел. Няма как да има дълбок кратер, за какъвто бленуват „специалистите“, защото взривната вълна е насочена напред, а не назад.

По данни на разследващите взривното устройство е изработено професионално, но действията на преките извършители са по-скоро аматьорски, въпреки добрата логистика. Според запознати действията ми са били припрени и прибързани, което говори, че са действали в „експресен режим“, най-вероятно заради смяната на маршрута на движение на мишената в последния момент. Гешев е решил вместо за Турция, първо да отиде на семинар на младши прокурори в Цигов чарк.

Не отговарят на истината твърденията за намерено второ взривно устройство на друг път, по който е трябвало да мине главният прокурор, както и това, че бомбата е задействана от военен дрон.

Няма никакъв заподозрян за атентата, както твърди вътрешният министър Демерджиев, задействал се доста късно. Това по-скоро е пиар акция да се покаже, че МВР работи.

Всъщност основното разследване се извършва от ДАНС заради терористичен акт, а не от МВР

Има сериозно съмнения, че вътрешното министерство по времето на Рашков е работило за криминалната групировка, която е „подготвила неограничен ресурс за отстраняване на главния прокурор“,  а не за държавата. И срещу главният прокурор. И оттам няма как да излезе качествено разследване.

Атентатът срещу Гешев има прилики, поне на първо четене, с два други такива.

Първият е срещу кортежа на Илия Павлов на пътя за Бистрица през 1997 година, с използван 20 килограмов взрив, който обаче е заровен на пътя и вторият срещу Константин Димитров-Самоковеца преди 20 години, май месец 2003 година, с 15 кг взрив, заложен в канавка край пътя и взривен с огнепроводен шнур. И при двата нямаше пострадали заради аматьорщината на изпълнителите, които бяха прибързали.

Разкриването на атентаторите ще бъде много трудно, защото те вече може и да не са в страната. Предполага се, че извършителят или извършителите са имали избран маршрут за оттегляне и съответно автомобил. Но нищо чудно те да се простят с живота си, заради калпаво неизпълнение на такава голяма поръчка.

Евентуално може да бъде разкрит майсторът, изработил професионално взривното устройство, но и там вероятността е равна на нула.

Учудващо е настървението на фанатиците от ДБ и ПП, с което се отрича атентата срещу главният прокурор без доказателства. Това означава само едно-гузен, негонен бяга. След взрива те бяха в ступор няколко часа, преди да им спуснат опорките, разпространявани от троловете на Мирчев в социалните мрежи-от „писма на бивши сапьори“ до откровените глупости на Асен Василев по темата. Василев, както между другото и „генерал“ Атанасов са виждали взривове само по телевизията или на кино.

Но е факт, че само ПП-ДБ не изразиха позиция осъждаща атентата срещу главният прокурор на България.

И няма как да е иначе след като основните им спонсори са клиенти на прокуратурата-Цецо от Белград, Бобока, Нексо, а Красимир Каменов-Къро, обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол, казва за тях, че са негови хора, малоумни, но негови хора.

Това може би обяснява яростният им фанатизъм, да отричат очевидното. И очевадното. В тази пропаганда, разбира се, са впрегнати и партийните им телевизии, наричани незнайно защо национални медии.

Стига се дотам държавната телевизия да разпространява фейк новини, а отразяването в останалите две е на ниво стажанти от факултета по журналистика. За сравнение всички световни медии нарекоха АТЕНТАТ и ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ атаката срещу кортежа на главният прокурор, същото стори и Европейската комисия ,дори и любимата им Кьовеши. Само в българските телевизии се говори за инцидент или за „евентуален атентат“ срещу Гешев.

Пропагандата достига „висини“, граничещи с идиотство, непостигани дори и в ковид пандемията. А подигравките по адрес на главния прокурор и съжалението, че той не е бил убит, показват тоталния упадък на българското общество през последните три години на „промяната“ и едноличното управление на Румен Радев.