България свали гащи пред „озъбеното миролюбие“ на Москва

0
1626
Русия никога не отказва оказването на "братска помош".

Докато оръжията още мълчат в Донбас, руската хибридна война вече е в разгара си

Тодор Александров

Ескалация, деескалация, дрънчене на война…Слушаме мъдрите мисли на Кирил Петков, Просто Киро. Докато ги слушаме, страните от НАТО обявиха бойна готовност, Швеция, Финландия и прибалтийските държави концентрират войски на ключови направления по границите им с Русия.

Над 100 000 руски войници, с тежко въоръжение (танкове, тежки артилерийски системи, ракети и авиация) от последни модели са струпани на границата с Украйна. Москва провежда грандиозни военни маневри. Дрънкането на оръжие, което Киро не чува, е оглушително. Валят ултиматуми между НАТО и Русия. Заплахи за санкции. Москва демонстрира сила.

В България се провежда политика на свалени гащи пред Кремъл от четворната коалиция, в която участват и големите „Борци срещу Путин“, комунизма и руската агресия от „Демократична България“. От тях не сме чули и дума по темата. Когато устата ти е пълна и се тъпчеш, трудно говориш. Докато си на софрата, си траеш.

Позицията на правителството, тоест на президента Румен Радев, който държи ключовите министерства – МО (безгласната буква Стефан Янев), МВР (Сталиниста Бойко Рашков) и МВнР(смешната Генчовска) е да се снишим. Да си траем, докато премине бурята. Хем сме в НАТО, хем сме „суверенна държава“, каквото и да значи това. Хем се мазним на САЩ, хем не искаме войски на алианса у нас. Чий е Крим, нали помните ? Не случайно бившият говорител на БСП и служебното правителство Антон Кутев заплаши, че ако тръгнем срещу Русия, кабинетът ще падне.

Безсмислени бръщолевения днес в парламента от Кирил Петков, пионката на Радев. Не знаем какво са докладвали на Просто Киро службите, но и с невъоръжено око се вижда масираната проруска пропаганда в социалните мрежи и в медиите у нас. И тя не идва от клоуните от „Възраждане“, техният приоритет е антиваксърството, което носи политически дивиденти от страховете на хората.

Атака“ и „Русофили за Възраждане“!??!! готвят масови протести и мероприятия. Чакайте АБВ на Румен Петков, Движение „Русофили“ на „шпионина“ Николай Малинов, Шаренкова, Маренкова, всякакви дърти ченгета от клубове по интереси.

Няма ден без публикации как българи ще се бият за Русия при евентуален конфликт, „патриотични“ призиви за съюз с Москва и излизане от НАТО. Няма ден без публикации за „великите руски супероръжия, свръхзвукови ракети“, които ще изпепелят САЩ за минути. Това няма как да стане без позивна от Москва.

Активирани са всички спящи клетки на Русия и това е само началото. Пряко касае националната сигурност на страната. Докато оръжията все още мълчат в Донбас, слава богу, хибридната война на Кремъл е в разгара си. Но това Просто Киро не го разбира. Той щял да инвестира в отбраната, каквото и да значи това. И с един батальон, това не е шега, да пази България.

Ескалацията на напрежението в Украйна, която Путин и сие подклаждат методично вече няколко месеца, не е нищо ново. Това са добре познатите сталински методи на съветската, руската, външна политика.

Всъщност Кремъл нищо друго не знае, освен дрънкане на оръжие. Правейки се на жертва, НАТО се доближава опасно до руските граници, Москва трупа военна сила за агресия по добре познат сценарий от 30-те години на миналия век. С нападението над Полша, окупацията на Прибалтика, Северна Буковина и Бесарабия. Инвазията във Финландия. Когато другарят Сталин делеше Европа по сфери на влияние с другаря си Хитлер. С надеждата фюрера да да разчисти терена за Червената армия, а Европа да падне като узряла ябълка в ръцете на Кремъл.

Винаги по един и същи сценарий, наречен от Виктор Суворов-“озъбено миролюбие“. Официално борци за мир, неофициално тайна мобилизация, струпване на войски край границата, съчетано с масирана пропаганда. Докато точат брадвата.

Сега е същото. Подготовка за агресия, маскирана с пропаганда и призиви за „мир“. И с ултиматуми – НАТО да се изтегли от България и Румъния.

Путин тества, засега вербално, готовността на Запада за ново нахлуване в Украйна. След подготовката идва удар по сталински модел. След някакъв инцидент край границата или зов за помощ от „братски“ народи. Москва никога не отказва да извърши „братска помощ“. Така на 27 декември 1979 година командоси от КГБ убиват в двореца му президента на Афганистан Хафизула Амин, още преди първите съветски войници да прекосят държавната граница на страната, за да окажат „интернационална помощ“ на братята афганистанци.

Затова очаквайте или някакъв „инцидент“ с руски жертви по границата с Украйна или молба за помощ към Москва от угнетените жители на Донецката република. Това е позивната за агресията.

Призивите за изтегляне на НАТО от Румъния и България са част от хибридната война срещу страните-членки. Путин чука на отворена врата в България. Тук вече всички управници са свои-Румен Радев, чий е Крим, Яневци, Петковци, дори „борците срещу комунизма и Путин“ от ДБ. Службите ни, преминали изцяло под контрола на президента още от средата на миналата година, са пробити от руска агентура.

Затова ние сваляме гащите пред руското „озъбено миролюбие“ и чакаме да отмине бурята. Твърденията на Кирил Петков, че разчита на Българската армия, моля да не се взимат на сериозно. Те са плод на объркано съзнание и пряка покорност към „Дондуков“№2. Българската армия, пропита от русофилия, в която Яневци с години спираха и саботираха реформите и опитите за превъоръжаване с модерно оръжие от западни производители, за да остане зависимостта от Русия, не е никакъв фактор. Спомнете си само делата срещу бившия военен министър Николай Ненчев, позволил си да ремонтира остарелите МИГ-29 в Полша, а не в Русия и мащабната хибридна операция срещу купуването на самолетите Ф-16, блок 7, от българските ВВС. Реално погледнато България е ненадежден член на южния фланг на НАТО. Пробита като куха лейка.

Затова ние се снишаваме. Такава е заповедта от Москва по гарнизона. Докато Румъния и Полша заявиха ясно, че искат още войски на НАТО за тяхната сигурност. Тук Румен Радев почти се извини на Русия, а Петков и Янев повтарят всеки ден, че у нас няма войски на НАТО, няма военни бази, няма, няма.

Нещо като: Батюшка-цар, прости ни, че съгрешихме. Просим милост. Накажи ни, но ни прости. Виновни сме. Току-виж утре някой коленичил пред руското посолство.

Това е българската позиция. Само Кирил Петков може да издрънчи подобна глупост: „Българско военно лидерство“. Над кого ще сме „лидери“ ? Над Полша, Румъния, може би над Турция..Страшно е по време на световни кризи, а те в момента са поне три-военна, свързана с Украйна, Ковид криза и икономическа криза, породена от втората, да те управляват неадекватни, объркани хора. Пионки на Румен Радев, който пък е пионка на кръгове от ченгета и векерета. Бог да ни е на помощ.