Хора на Васил Божков правят кампанията на Рашков и бившия началник на полицията Кирчев

0
1149
Бившият шеф на полицията Кирчев на предизборна проява в Хасково. Зад гърба му е синът на Марин Димитров-Ярето, човек на Васил Божков-Черепа.

Синът на Ярето от Хасково, обвинил Борисов в човекоядство, плътно зад гърба на двамата в Хасково

Доверено лице на беглеца от правосъдието Васил Божков-Черепа организира предизборната кампания на „промяната“ в Хасково и по-специално на бившия шеф на Националната полиция Венцислав Керчев и появилият се там Бойко Рашков. Затова алармираха пред Breaking.bg възмутени граждани. Те изпратиха и снимка от от предизборна проява на Рашков, Кирчев и злополучният министър на културата Атанас Атанасов, станал известен с едно видео като „Аз съм Наско“ в Хасково.

Кирчев, Бойко Рашков, „Аз съм Наско“ и мутрите на Божков в Хасково.

На нея се вижда, че плътно зад гърба на хасковския милиционер Кирчев, ексначалник на РПУ-Черноочене, издигнат от „промяната“ първо за директор на ОДМВР-Хасково, а после и за шеф на Националната полиция, стои синът на Марин Димитров-Ярата. Според различни публикации в медиите и разследване на ПИК Марин Димитров е топлата връзка между Бойко Рашков и Васил Божков-Черепа.

Шефът на ГДНП Венцислав Кирчев е топлата връзка между Бойко Рашков и Васил Божков, написа crime.bg, а по-късно ПИК доразви темата.

След назначаването му за директор на Националната полиция Венцислав Кирчев е и „инкасото“ на Бойко Рашков. Близки до Кирчев, споделят, че почти всяка седмица той отчита значителни суми пари на министъра си (Бойко Рашков), които получава от криминалния контингент. Мръсните пари препирани от Рашков са от контрабанда на цигари, като вместо да бъде преустановен каналът, Рашков на практика осигурява чадър, съобщава crimes.bg.

В средата на 2021 година Марин Димитров по прякор „Ярата“ от Хасковско приема поръчката на Васил Божков да помага на Бойко Рашков в борбата му срещу главния прокурор. Марин Димитров е и човекът, който подаде сигнала до Бойко Рашков срещу Бойко Борисов, че е заплашил бившия шеф на Фонд „Земеделие“ с думите за месокомбината и човекоядеца. Това дава зелена светлина на Димитров да прокара за директор на Областната дирекция в Хасково на предна линия неговия човек Венцислав Кирчев, който е и познат на Васил Божков, като с това да бъде сложена ръка на всички контрабандни канали идващи от и за Турция и в същото време да бъде изпълнена волята на Божков.

В знак на благодарност Васил Божков финансира сина на Марин Димитров, както и го назначава на работа в свързана с него фирма. Именно той е човекът, който напълно незабелязан от полицията и прокуратурата пътува често до Дубай, където се среща с „Черепа“ и пренася различни суми пари до България, някои, от които в банкови карти с цел финансиране на престъпна дейност и контрабанда и най-вече за подпомагане на Бойко Рашков. 

Синът на Марин Димитров-Ярето сниман пред Националната полиция. СНИМКА: ПИК

След като Венцислав Кирчев поема областната дирекция на МВР в Хасково по разпореждане на Бойко Рашков, той е преносителят, „ръководен“ от Марин Димитров и сина му. Полицейски служители от Хасково твърдят, че Марин Димитров и синът му са забелязвани да бъдат чести гости на Кирчев на работното му място.

Веднага след като Бойко Рашков става вътрешен министър и в редовното правителство, Марин Димитров провежда няколко срещи с него, с цел да бъде договорено назначението на Кирчев за директор на Националната полиция, както и парите, които Рашков трябва да получава от Божков, пише ПИК.

По данни на медията синът на Марин Димитров редовно наобикаля ГДНП в столичния квартал „Младост“, където бе държан в килия и Бойко Борисов.

Кирчев, ръководил като шеф на Националната полиция ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова, е регистриран като кандидат за депутат от „промяната“ на трето място в листата в Кърджали. Breaking.bg. Както Breaking.bg първи съобщи на 18 август Кирчев подаде спешно молба да бъде освободен от системата на МВР, за да се кандидатира за депутат от „промяната“. Той трябваше да е в листата в Хасково след Асен Василев, но скандали и междуособици в ПП са го пратили в крайна сметка в Кърджали, където водач е Никола Минчев.

Да припомним, че в първия си ден като служебен министър на вътрешните работи-12 май 2021 г. Бойко Рашков назначи за шеф на политическия си кабинет Елена Фичерова-Караиванова, член на политбюрото на партията на Васил Божков „Българско лято“. Дамата бе изгонена тихомълком от МВР часове преди обявяване на списъка по т.нар. Български „Закон Магнитски“, в който фигурира и Васил Божков.