Само в Breaking.bg: Бившият шеф на полицията Кирчев, арестувал Бойко Борисов, се намърда трети в листата на „промяната“ в Кърджали

0
1001
Венцислав Кирчев

Хасковският милиционер трябваше да бъде втори след Асен Василев, но междуособици в ПП го пратиха в Кърджали

Хасковският милиционер Венцислав Кирчев, ръководил като шеф на Националната полиция ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова, е регистриран като кандидат за депутат от „промяната“ на трето място в листата в Кърджали. Това научи Breaking.bg. Както медията първа съобщи на 18 август Кирчев подаде спешно молба да бъде освободен от системата на МВР, за да се кандидатира за депутат от „промяната“. Това вече е факт.

Кирчев е доверено лице на Асен Василев-Кокорчо, който го издигна от шеф на РПУ-Черноочене, първо за директор на ОДМВР-Хасково, а после и за шеф на полицията. Демерджиев го освободи от поста заради слаби резултати, но го преназничи в звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи, обаче директорската му заплата остана. Кирчев трябваше да е в листата в Хасково след Василев, но скандали и междуособици в ПП са го пратили в крайна сметка в Кърджали, където водач е Никола Минчев.