Борисов за Радев: Няма да влизам в ченгеджийските му номера. Къде пак е безделничил?

0
259
Румен Радев

Президентът успя в съдебната реформа, съдиите му изпращат актовете си, преди да ги подпишат, за да ги одобрява, пошегува се премиерът

Няма да влизам в ченгеджийските му номера, заяви Бойко Борисов пред репортери по повод думите на президента Радев, че премиерът е диспечер на порциите в обществените поръчки.

Къде го е казал, къде пак е безделничил, най-вероятно се е разхождал някъде, попита Борисов и посочи открития обходен път на Поморие: „Ето обществените поръчки се виждат зад мене. Това е неговата роля – да отиде някъде да се разходи и на другия ден вие да ме питате. Ние всеки ден нещо показваме. Язовирът на Белмекен е пълен, чак до Перник караме вода. Да се опита малко да обединява, а не да разединява нацията всеки ден.“

Българския бизнес не заслужава такова отношение, всички работят, коментира Борисов думите на Радев, че подкрепял бизнеса, който изнася, а не този, който печелел обществени поръчки.

Единственото, за което му завиждам, е, че успя да направи реформата в съдебната система – да му изпращат предварително съдиите актовете си да ги одобрява. Това на нас не ни се е случвало, пошегува се Борисов. Той каза това по повод скандала с чатовете между президентския секретар Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков. От тях стана ясно, че Узунов е пратил на Бобоков съдебно решение дни преди да е било подписано от магистратите и публикувано официално.