Кал, каскети и Корнелия

0
1952
ДБ на косултация при Радев

Защо „почтените братя“ се обидиха на техния патрон Румен Радев?

Стефан Ташев

Кална се оказа предишната седмица, а и тази се очертава същата. Някакви злодеи с каскети окаляха най-милото на демокрацията ни-партийният номад Настимир Ананиев. Човек без който демокрацията ни няма да е същата. Определено. Набедиха човека за връзки с бившия си другар от под полата на Меглена Кунева-Антони Тренчев, наричан несправедливо „криптофараон“.

А се оказа, според самия Настимир, де, че той го познавал бегло, имали някакви фирми, но било отдавна (2021 година), кьорфишеци били това на каскетите и кал. Кой смее да посяга на иконата Настимир? Човекът лежал на стълбите на парламента заедно с Мая Манолова и заслужил активен борец срещу мафията? КОЙ???

Кална работа е политиката, посяга на най-добрите, хлъзга ги в някакви криптоорбити, изкушава ги с биткойни и криптобанки като Дявола Исус в пустинята. И с дарения за партията им също. Но Настимир затова е Настимир, не се изкушава така лесно. И никакви каскети няма да го уплашат по пътя му. И бронебойни патрони за него няма открити, няма открити.

На всичкото отгоре баш патронът на борците срещу корупцията, бащата на промяната и юмручната правда Румен Радев взе та даде третият мандат на Корнелия Нинова. 10 дни всякакви „лози“ и диванни експерти късаха ризите в студията как мандатът трябва да отиде при Върховния жрец на съдебната реформа Христо Иванов. Само и единствено на него. Христо вече докосваше властта на една ръка разстояние, но уви Радев пак го врътна. И жрецът само ще я мирише.

Така беше и в предишния парламент, а и в по-предишния. Метна ги „чорапът“, за чиято дейност Атанас Атанасов нямаше никакви забележки. Изпързаля ги кално. И сега се късат ризи в студията, защо Радев даде заветният мандат на БСП. Кална работа.

Окаляните техници от ДБ страдат много. След две години прогледнаха, че Радев е човек на Решетников, Путин и Русия. Какво ли мисли по въпроса Атанас Атанасов? Има ли забележки вече към президента? Или няма?

Какво мислят „борците за съдебна реформа“ от „Да, България“, които клечаха пред президентството?

А и защо пустостват Корнелия? Нали работеха чудесно с нея (Изявление на Христо Иванов в миналия парламент)? Нали заедно скопиха декларацията за военна помощ за Украйна, за да не счупят хатъра на същата Корнелия? И клякаха на нейните прищевки по още доста въпроси.

А сега плачат. С кални сълзи. Заради демокрацията, която разрушиха преди две години заедно с БСП и „Възраждане“ под юмрука на Радев. Много ще има да плачат още. Много. Никой не обича предателите. Дори и тези, на които предателите са помогнали. Всички гледат да се отърват от тях. Същото важи за бореца с каскетите Настимир. И в предишни коментари съм писал, че той пее лебедовата си песен в парламента, защото следващото Народно събрание ще го гледа по телевизията.

Може и да легне пак на стълбите с Манолова, друга паднала звезда от небосвода на Румен Радев. Калните борби няма да свършат с тях. Защото когато мяташ кал по някого, помни – може и да не го уцелиш, но калта ще остане по ръцете ти.