Когато протежета на Христо Бисеров командват парламента, а ти обясняват, че ще сменят модела

0
3871
Председателката на НС Ива Митова с костюмче на Шанел и човекът на ДПС Стоян Денчев до нея. Снимка: фейсбук/В.Димчев
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Готви се „експертен кабинет“ по модела на Сараите, срещу които уж се бори Христо Иванов

Тодор Александров

Бъдещата управленска четворна коалиция излезе на светло с избора на Ива Митева за шеф на парламента. Тя е от чалгари, ДПС и уж борците срещу статуквото Демократична България и мутрите. Маските паднаха. Чак ти става смешно, когато две протежета на бившия сив кардинал на СДС, преминал в лагера на Доган, Христо Бисеров, командват парламента, а вътре се леят речи за промяна, демонтиране на модела, борба срещу статуквото, нов морал…

Ива Митева-Рупчева е назначена с протекциите на Христо Бисеров в правния отдел на Народното събрание през 2000 година. Според публикации в медиите кум и е Никола Николов, ръководител на кръга „Агнешки главички“ в СДС , също сив кардинал, осигурил на групиовката на Иво Прокопиев приватизацията на половин България, сега човек на „Демократична България“. Негласен ментор на „Разградската десница“.

Другото протеже на Бисеров и ДПС е оргсекретарят на ИТН Виктория Василева. Василева е бивш шеф на младежкото СДС, минала през партията на Бареков. Прясно избрана за зам.-председател на парламента. На някой да не му е ясно нещо ?

За Росенец, за прелетите гласове от ДПС към ИТН ? За масовата любов към ДБ в „турските секции“ в Шуменско и Разградско ? А после нека Христо Иванов да ви обяснява как се бори със „Сараите“. Все пак имаше един нюанс в парламента днес.

От речта на формалния лидер на ДПС Мустафа Карадайъ стана ясно, че въпреки плонжовете и наколенките на ДБ пред Слави, те няма да получат постове в новото правителство. Доган не ги иска. Това Карадайъ го каза на Христо Иванов в прав текст. Ще бъде пробутан и избран „експертен кабинет“ тип „Беров“, за който от ДПС говорят от дълго време. Така отговорността за управлението ще е размита, ще се правят „тематични мнозинства“, лобистки поправки с уговорката „ти на мен, аз на теб“. А зад „експертните министри“ ще се разделят „порции“ на определени „обръчи“.

А вие вярвайте, че Демократична България и чалгарите ще сменят модела. ДПС ще бъде „златен пръст“ и „златен лост“ за това правителство. Когато им свършат работата, ще го свалят. Дотогава ще падне голяма борба срещу статуквото.