Краят на „Промяната“ е близо

0
2124
Кирил Петков и Асен Василев Снимка: Труд

Въпросът е дали ще избягат с награбеното или ще продължават да лъжат дори и в политическия миманс?

Стефан Ташев

Краят на „Промяната“ е съвсем близо, колкото и да не им се вярва на някои „анализатори“ и „експерти“. Може би след изборите през октомври или най-късно до нова година дошлите като армия скакалци и опоскали като тях държавата за половин година, си отиват. Ще изчезнат като НДСВ навремето. Които след изборите през 2001 година си опразниха офиса и се скатаха. А на местния вот се стопиха като ланшния сняг.

Приликите между „царската партия“ и „промяната“ са много. Ето някои  от тях. И Кирил Петков както Симеон Сакскобурготски се запозна с депутатите си след изборите през ноември м.г. „Промяната“ спечели предсрочния вот не като партия, а с „патерици“ като ВОЛТ. Същото като при „царя“. Хората от двете формации бяха легендирани като „млади, умни, красиви, преуспели българи от чужбина“. Оказа се, че филмът не шведски, а съветски. „Преуспелите“ българи се юрнаха да цицат държавата и да преуспяват в лично качество все повече и повече. След излизането им от властта някои от тях се оказаха крупни банкери, собственици на луксозни хотели и имоти, едри бизнесмени. 90% от „преуспелите българи в чужбина“ се оказаха с родители номенклатура на БКП, ДС, ГРУ. При кировците същата работа.

Сякаш някой грижлив ум подрежда и подбира все такива екземпляри, специално селектирани, за да бъдат поставяни на високи държавни постове. И сякаш други читави хора в тази държава, освен свързани с БКП и ДС, няма.

Вижте и сега. Най-верните трубадури на „промяната“-журналисти, анализатори, „експерти“ и обикновени слагачи са все ченгета, доносници и кадрови офицери от ДС.

И тези хора ми обясняват какви „евроатлантици“ са и борци срещу комунизма. В съюз с БСП.

Та ПП-то ще бъде „неродена мома“. Първите признаци за краят на „промяната“ се виждат вече и с невъоръжено око. Още като ИТН обяви, че се оттегля от коалицията, се видя паниката в Киро и сие. Първо бръщолевеше за някакво правителство на малцинството, после за Рашков, накрая се мина през купуване на депутати, опит да се пробута още „от същото“ с Асен Василев и накрая хвърлиха кърпата. В интервю за един от официозите на „промяната“ Петков вече говори за „грешки“…Опааа..Нали бяхте най-добрите, „А отбора“ и т.н., честни и неподкупни, антикорупционери ?

Единствените им аргументи, както и миналата година, са Борисов, Борисов и Борисов. Някой трябва да им каже на тези наглеци, че да се повтаряш в една война с опитен противник, е смъртно опасно. И най-важното. Служебното правителство вече започна да вади кирливите ризи на тези лъжци и измамници. Хаосът с пътищата, далаверите с газа, милионите от оръжието за Украйна, нито патрон, нито пирон, пълната разруха на държавата под тяхно ръководство. И това ще се засилва тепърва до изборите. Те го знаят и много ги е страх. Медийният ореол на „единствения борец срещу корупцията“, с 22 имоти и 12 тоалетни, Бойко Рашков взе бързо да помръква, след като наследникът му Демерджиев започна да разтваря завесата за безобразията на Дамаджаната в МВР. Ще има и още. Румен Радев е злопаметен. И Киретата ще го усетят яко на гърба си. Това е разликата между тези избори и вота през ноември. Голяма разлика. Машините също няма да работят за „промяната“.

Анализатори предвиждат максимум 35-40 депутата за КироКокорчовците. И никакво мнозинство от „121 души“ няма да има. И власт няма да има. Не виждам дуетът Петков-Василев като опозиция. По-скоро ще чуем как не са били разбрани от народа, въпреки, че само те можели да му решат проблемите и България да стане номер 1 в света. Нооо..обидени си тръгват. Гответе се за такъв сценариий. Не, че ще ни липсват. Остава въпросът ще избягат ли с награбеното за шест месеца управление или не? Защо ми се струва, че това ще бъдат първите политици съдени за държавна измяна. И американското посолство няма да им помогне.