Моля, не продължавайте промяната! Излезе ни много солена!

0
1068
Политическата пирамида Кирчо енд Кокорчо.

Явно „съдебната реформа“ се е състояла без да разберем. След три години скандали, корупция и измами босовете на ППДБ са напълно недосегаеми от прокуратура, полиция и следствие

Иван Михайлов

Явно „съдебната реформа“, с която прокопиевците и техните проксита ни надуха главите в продължение на 10 години, се е състояла без да разберем. Тихомълком. Иначе няма друго обяснение как след три години скандали, корупция, кеш, пудели, парапети, афери и откровени измами босовете на ППДБ са абсолютно недосегаеми за прокуратурата, МВР и следствието.

Над тях е „опънат чадър“, даже не „чадър“, направо шатра с огромни размери. Нито Кирил Петков, нито Асен Василев, Лена, Христо Иванов, Атанас Атанасов и поддържащата ги трупа са помирисали дори коридорите на прокуратурата. Да не говорим за друго. А вече се натрупа „джакпот“ от престъпления около мошениците от „промяната“ и подклисарите им от ДБ.

Да припомним само с няколко щриха за какво иде реч.

Кирил Петков подписва фалшива декларация за българско гражданство в качеството му на министър на икономиката. Измамата е потвърдена от Конституционния съд. Нищо. Имаше уж някаква разследване, което бе прекратено.

Сега се разбра, че той и фамозната Лена са фалшифицирали подписи и документи на Сдружение „Да запазим Корал“, подали са неверни декларации в Агенция по вписванията, за да може Киро да стане служебен министър. Престъпление, което според НК се наказва от три до пет години затвор. Измама.

Нищо. Ни вопъл, ни стон от прокуратурата.

Да припомним, че още преди да стане министър в кабинета на Румен Радев, същият Петков, наречен от съпартийка Просто Киро, поискал от БНБ да смени управата на ББР. Абсолютно незаконно.

Смяната на шефовете на ББР се налага спешно, назначават някакъв изгонен от други банки като некадърник-Цанко Арабаджиев, който веднага пуска 14 000 лева на кантората на Лена и Никола Минчев. Чак сега, след три години, АДФИ свенливо изпрати убийствен доклад на прокуратурата за безобразията и далаверите на Цанко, сниман да носи бебешката количка на детето на Лена. Ще носи, я. И нея ще носи на ръце ако трябва, за тази дебела заплата в банката. В доклада разбира се е и скандалният договор с кантората на Бориславова.

От прокуратурата нито вопъл, нито стон.

Правителството на Кирил Петков подписа скандалният договор с „Джемкорп“, определен от ДАНС като заплаха за националната сигурност, пратени материали на прокуратурата. Останали в някое чекмедже.

Оръжейните доставки за Украйна от Петков и сие през посредници, скандални корупционни схеми и оскъпяване на доставките с комисионни. Нула.

Тройно по-скъпите доставки на газ, пак с посредници и пак от „Газпром“, милиони левове загуби за България. Нула. Никой не мъцва.

Абсолютно незаконния арест на лидера на опозицията Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Нареден от Бойко Рашков, в нарушение на поне 20 члена и параграфи на Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс. Имаше разследване срещу двамата хасковски милиционери Венцислав Кирчев и заместника му Дулев, шефове тогава на Националната полиция, заради този скандал, но резултати няма. И това разследване най-вероятно тихомълком е прекратено.

Проверката срещу Бойко Рашков в КПКОНПИ за несъотвествие в декларираните имоти и пари и реалните му доходи на държавен служител. Три години това е най-стриктно пазената тайна в държавата. Тишина.

Опита на Кирил Петков, тогава премиер на държавата, да купи депутати от ИТН, документирано от Радостин Василев и други народни представители от партията на Слави Трифонов. Класическа корупция. Но.. нищо.

Скандалът „Нексо“, в който стана ясно, че служители на фирмата са дарявали по 20 000 лева от заплати, за предизборната кампания на ДБ. Именно тази схема описва Лена Бориславова в първия запис от скандала „Кешгейт“. Черни пари от „кеша“ се изпират по тази система.

Разследването за „Нексо“ бе скоропостижно прекратено, без да бъде поне привикано на разговор едно от главните действащи лица-Настимир Ананиев от ПП.

Скандалният запис от заседанието на „промяната“, разпространен от Руди Гела, в което Киро и Кокорчо обясняват ,че са правили „ала-бала“ с машините за вота и с президента и как ще овладеят цялата държава, въпреки, че имат едва 30-ина депутати.

Ала-балата“ бе предшествана от друг скандал с машините, пак с Киро. На депутати от БСП той бе предложил да им даде „кода на машините“, без да има право да го притежава. И това мина и замина.

Най-голямата корупционна схема в страната-“дерогацията“ на Асен Василев с петрола на „Лукойл“, с която България напълни гушите на Путин и режима в Русия с милиарди левове. Нито вопъл, нито стон откъм прокуратурата. Явно са заети с други, по-важни неща.

Скандалът с машините преди първия тур на местните избори миналата есен, когато слугата на ППДБ „корифея“ Божанов-зам.-министъра Стойнов снима кода на машините в забранена среда и предизвика истинска политическа буря. Покрай него стана ясно, че министърът на електронното управление Йоловски е бил заплашван от Кирил Петков и Божидар Божанов, да предостави без обществени поръчки на техни фирми договори за над 60 милиона лева. Това ако не е корупция, не знам кое е?

Йоловски, който след това ходи с охрана и на семейството му, описва всичко подобно в показанията си пред прокуратурата и антикорупционната комисия. Но държавното обвинение, вече половин година, не е намерило време да разпита Кирил Петков и Божанов.

Мегаскандалът „Пуделгейт“ контрабандисти-мафиоти, хора на Паскал и Васил Божков-Черепа, командват МВР, пият на маси с Рашков, ходят в дома му с 12-те тоалетни, с главния секретар на МВР Коцев-часовникаря, кадруват в митниците и влизат в Министерство на финансите при Асен Василев като у дома си.

Според сигнали до прокуратурата за назначаването на техен човек за шеф на полицията ортаците на Паскал са платили „кеш“ на Рашков половин милион лева.

Нито Асен Василев-Кокорчо, нито Рашков са викани на разпит, даже на кафе не са ги канили в сградата на Съдебната палата. Недосегаемите.

Военна прокуратура спи още зимен сън, блажено и лежерно неглижирайки скандала с партийния шеф Атанас Атанасов-Гнома, който привиква офицери от Военното разузнаване и им обещава постове и растеж в кариерата, ако му „снасят“ информация и му правят опорки. Вие представяте ли си това да се беше случило в Германия, Великобритания, Франция, САЩ? Каква буря щеше да се разрази и колко глави щяха да хвръкнат?

Ами „Чаталджагейт“ на Кокорчо и Лорер, класическа измама и пране на пари? Нищоооо.

За да се стигне до „Кешгейт“-отново класическа схема за пране на черни пари, натиск върху бизнеса и обслужване на олигарси и мафията, срещу които уж тези от „промяната“ дойдоха да се борят.

Благодарение на „Недосегаемите“ и тяхното управление България се срина, затъна в заеми, изпусна парите от Плана за възстановяване и влизане в еврозоната. Крах на чуждестранните инвестиции, висока инфлация и буксуваща икономика. Защо тези мошеници са недосегаеми? И никой не смее да ги пипне с пръст? Кой ги пази и ги насърчава да нарушават закона и да ни се подиграват?

Моля ви, не продължавайте промяната! Излезе ни много солена и скъпа!