Незададените въпроси към Румен Радев, на които няма да отговори

0
2966
Румен Радев и Илияна Йотова

Идва краят на демокрацията в България

Иван Михайлов

Ще публикувам по-долу куп незададени въпроси към президента и кандидат за втори мандат Румен Радев. Тези въпроси не бяха зададени не само на дебата му с проф. Герджиков, но и през цялата кампания за преизбирането на Радев, започнала през май 2020 година.

На тези въпроси обитателят на „Дондуков“№2 няма да отговори. Той е пакетиран не само външно от дузината гавази на НСО, но и медийно. Осигурен му е пълен медиен комфорт от придворни журналисти.

Вие се обявявате непрекъснато за „борец срещу мутрите“

Как тогава ще коментирате присъствието на Александър Маринов, агент на Държавна сигурност с псевдонима „Майстора“, личен приятел на боса на ВИС Васил Илиев, последният човек видял го преди да бъде разстрелян публично в София, като член на предизборния ви щаб и председател на вашия Стратегически съвет ? ВИС мутри ли бяха или…..

Маринов с Илия Павлов Снимка: фейсбук/Иван Бутовски

Как ще обясните подкрепата за вас от Васил Божков-Черепа, беглец от правосъдието в Дубай с повдигнати 19 обвинения, включително и за убийства и част от списъка „Магнитски“ ? Едно от обвиненията е за покушението срещу Манол Велев, съпруг на Весела Лечева, която е член на Инициативния ви комитет.

Как ще коментирате изявленията на Васил Божков, записани със законни СРС, че вие сте „фигурант“, който се командва от вън ?

Фигурант ли сте, г-н Радев и кой ви дърпа конците ?

Нормално ли е вашите предизборни срещи да се охраняват освен от армията на НСО и от маскирани мутри ? И кой плаща за това (публикация на сайта Биволъ) ?

Мутрите на Радев в Бургас. СНИМКА : БИВОЛЪ

Кой дирижираше присъствието на същите тези мутри на протестите през 2020 година, с които толкова се гордеете и не бяха ли същите мутри изпратени в четвъртък пред турското посолство ?

Вие се обявявате за борец за върховенството на закона и правото

Като такъв как ще обясните, че по време на две кампании за избори , организирани от вашето служебно правителство, хиляди хора бяха привиквани и „мачкани“ в полицейските управления, принуждавани да подписват полицейски протоколи и предупреждения, арестувани пред извикани от ваши хора репортери, мъкнати с белезници по районните управления, обявени за купувачи на гласове, но освобождавани на другия ден без обвинения ?

Чували ли сте за презумпцията за невиновност ? И за правата на човека в държава член на ЕС ?

На дебата изсумтяхте, че това се правело по „сигнали“, тоест по доноси. Знаете ли дали ръководителят на предизборния ви щаб Бойко Рашков е покривал сигнали за купуване на гласове от страна на вашата партия ПП, свързани с една куриерска фирма, основен спонсор на Кирил Петков и Асен Василев ?

Сбирка на фенове на Радев и Кирил Петков. Братя Бобокови и Николай Събев, шеф на „Еконт“. СНИМКА: АФЕРА

Защо вашият премиер Стефан Янев освободи без никакви обяснения двама заместник-министри в ключови министерства като МВР и Министерство на здравеопазването ?

От МВР бе махнат Енчо Мирчев, дясна ръка на Рашков. Имате ли информация защо ? Дали не заради търговия с назначаване на полицейски началници от провинцията в София ? Не безплатно, разбира се.

Енчо Мирчев

Имате ли информация защо бе отстранен зам.-министъра на здравеопазването Димитър Петров ? Защото Кацаров не знаеше, а в тази държава все някой трябва да знае.

Свързано ли е уволнението на Петров с разследване на ДАНС срещу него за корупция, вземане на комисионни от частна фирма, за да я уреди да брои ковид статистиката, искане на 90 000 лева подкуп от директор на болница, за да не бъде „изчегъртан“ (публикация на „24 часа“)? Това ли е новият морал и почтеност на вашите хора ?

Обърнахте ли внимание на кадровите назначения в МВР, където на поста зам.-директор на Националната полиция бе сложен човекът организирал и ръководел печално известната „ювелирна“ акция в Лясковец през 2014 година, при която един социопат уби командос от СОБТ и рани тежко петима негови колеги ? Това ли са новите лица ?

лясковец
Атанас Илков (вдясно), заедно с Лазаров и Борислав Сарафов

Впрегнат ли е целият ресурс на специалните служби ДАНС и ДАТО в предизборната ви кампания и събирането на информация, доколко е законно е друг въпрос, за политическите ви противници ?

Вие се обявявате за борец срещу „статуквото“ и за почтеност в политиката

Като такъв как назначихте ръководството на Агенция „Митници“ от времената на същото „статукво“, начело с хора уволнени за корупция и началник с прозвището „Ръчичката“ ?

Член ли сте на масонската ложа на Георги Гергов от Пловдив, в която членува още и любимият ви съветник Пламен Узунов ?

Пламен Узунов като масон.

Георги Гергов нов човек в политиката ли е ?

Сивият кардинал на Пловдив Георги Гергов и Румен Радев.

Управлява ли тази масонска ложа всички кадрови назначения в държавата в момента и всички кадри на ръководни постове са от Пловдив ?

Кой назначи основателката на партията на Васил Божков и член на нейното ръководство Елена Фичерова за началник на кабинета на вътрешния министър, човекът през който минава цялата информация,събирана от МВР ? И защо дамата скоростно бе отстранена часове преди излизане на списъка „Магнитски“ ?

Фичерова е член на Изплнителия съвет на „Българско лято“.

Потулва ли се в същия този Пловдив проверка на Икономическа полиция срещу назначения от вас с указ министър на правосъдието Иван Демерджиев за корупция ?

Нормално ли е вашият съветник Пламен Узунов, разследван с още един съветник Илия Милушев за търговия с влияние, да получава подаръчни комплекти в ресторант от бивш митнически началник при изключени и изнесени мобилни телефони от него и събеседника му ?

Президентският съветник Пламен Узунов получава плик с нещо от бившия митнически шеф Петко Петков. Днес след това племенницата на Петков става шеф на митницата в Пловдив. Снимка: фейсбук

И нормално ли е след получаването на този комплект роднина на същия бивш митничар светкавично да бъде назначена в Митница „Пловдив“ ?

С какво ви „държи“ същият този Узунов, та не смеете при всичките скандали с него да го отстраните ?

Зависим човек ли сте, г-н Радев ?

Нормално ли е министри да се занимават с партийно строителство и политическо рейдърство (Изявленията на левия еколог Емил Георгиев, че трима министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков заедно с президентския секретар Николай Копринков са искала да купят и завземат партията му „Екогласност“ ) ?

Нормално ли е президентския секретар Копринков да се занимава с партийно строителство ?

Как бихте коментирали думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че сте обграден от олигарси, които командват служебното правителство и вас ?

Като какъв главният ви секретар Димитър Стоянов, станал популярен като Митко Есемеса, привиква за обяснения членове на Националния съвет на БСП несъгласни с вашата политика, които обявява за предатели (Изявлението на социалиста Васил Стоянов, член на НС на БСП и общински съветник в Нова Загора) ?

Митко Есемеса стана известен с опитите си да привиква главния прокурор Гешев със съобщения на телефона му. Затова ли искате смяната на Иван Гешев, за да може да привиквате новият, ваш, главен прокурор, с есемеси ?

Чували ли сте за разделение на властите ?

Защо нарушихте Конституцията с назначаването на Кирил Петков за министър, след като той не е български гражданин ?

Защо избора на главен прокурор с един кандидат е голям проблем, а избора на председател на Върховния касационен съд с един кандидат не е ?

Кой плати крещящо скъпата ви предизборна кампания, на фона на икономическата и здравна криза, обедняването на населението и рекордните цени на ток, газ, вода, парно и стоките за потребление ?

Казахте, че летците са ви братя. Защо мълчите позорно за гибелта на вашия „брат“ майор Терзиев в Черно море и стоварването на цялата вина за катастрофата на покойния пилот, за да не пострадат неговите началници и ваши семейни приятели ? Това почтено ли е ?

На тези въпроси високомерният Радев няма да отговори. Бъдете сигурни. С избирането му идва краят на демокрацията в България.