Нови избори – Румен Радев харесва това!

0
906
Снимка: фейсбук

Аватарите на президентската република залагат България в името на личното си оцеляване

Стефан Ташев

Деструктивните действия на „Промяната“ и ДБ блокираха работата на парламента. Първите много държаха да имат председател на Народното събрание, нищо, че загубиха изборите. Те може би мислят, че са ги спечелили. Вторите с безпринципните си гласувания в зала, абсурдните си предложения и липсата на своя позиция. От тяхно име говореше Асен Василев.

Някой сериозно е излъгал „Промяната“ и скачения им съд ДБ, че на пореден, пети, извънреден, вот за парламент ще спечелят. И ще управляват заедно с любимата си БСП.

Истината е, че левичарите популисти (ПП, ДБ и БСП) работят за Румен Радев. За президентска република. За еднолично управление. Не слушайте дрънканиците на Нинова.

Доказателствата за това са много. Лидерът на БСП разчисти през 2016 година терена в партията, за да наложи Радев като кандидат за президент, въпреки партийните номинации. Като така изпълни „Плана Решетников“. До миналата година Нинова бе най-върлият защитник на Радев, заедно с подопечната й БСП.

Промяната“ бе създадена под крилото на президента, с участие на негови министри и логистика от съветниците му. Спомнете си: „Ако България имаше повече министри като Кирил Петков, щеше да е друга“. Изказване на Радев.

Словесните атаки между правителството на „промяната“ и президента бяха прах в очите.

Демократична България“ клечеше под прозорците на Радев, нямаше никакви забележки към него, напълно го подкрепяше в „изчегъртването на ГЕРБ“ и действаха на принципа: „Дайте да свалим Борисов, пък после ще видим“. Е, видяхме.

В блокирането на парламента активно участие имат още „Възраждане“ и „Български възход“. Първите с фалшивото си отрицание на всичко, а вторите с безличното си участие и непрекъснатото гласуване „въздържал се“. Да припомним, че фамозните съветници на Радев Пламен Узунов, получател на подаръчни комплекти в ресторанти и Николай Копринков участваха активно и в строежа на партията на Янев, доверено лице на Румен Радев. Както правеха същото с подготвянето на партията на Киро и Асен. Янев бе „План Б“.

Копринков е вещ в тази материя. През септември 2021 година шефът на „Екогласност“, и коалиционен партньор на БСП Емил Георгиев обяви в ефира на БНТ, че е бил притискан от трима служебни министри-Кирил Петков, Николай Денков и Асен Василев да им продаде партията си за нов политически проект срещу 620 000 лева.

Тройката му казала, че зад техния проект стои президентството и по-точно секретарят на президента Николай Копринков. Според Георгиев президентския съветник лично говорил с него и го питал продължават ли с проекта на Петков-Василев-Денков, а самите министри му се представили като хора от президентството.

И не си мислете, че блокадата на парламента е случайна. Не, не е. Напротив, отиването на нови избори, още 100 милиона лева на халос, устройва само Румен Радев.

Той харесва това, бъдете сигурни. Ще продължава да управлява еднолично, само с пионките си от служебния кабинет и то почти две години. Безконтролно ще се харчат пари, за „Грипени“ например. При липса на парламент и контрол. Ще се блокира всякаква помощ за Украйна, а България ще продължава да изпада от демократичния свят. Нищо, че формално се води член на НАТО и ЕС.

Това е целта. И аватарите на Радев ще провалят и следващият парламент, ако конфигурацията не го устройва.

От висотата на поста си президентът клейми партиите, че не могат да се разберат, че не могат да управляват. Лицемерие. Рушенето на парламентаризма е в пълен ход.

По всякакви телевизии се появява лицето Слави Василев, представян като политолог. Момчето с бащата приватизатор и агент на ДС върши добре работата си. Прокламира „президентска република“, даже книга написа за нея. Дали това е случайно?

Аватарите на Радев, ПП, ДБ, БСП, „Възраждане“ и БВ, обаче правят една фундаментална грешка. Те провалят и рушат парламентаризма и залагат България в името на личното си оцеляване. Но..Радев може без всички тях. Ако не му играят по свирката.

Премахна от политическия терен първо Мая Манолова и „мутрите“, после Слави Трифонов и ИТН. Удря Корнелия Нинова, прави интриги в БСП, утре ще пожертва и „промяната“ и „Български възход“по пътя към еднолично управление. Мизата в играта „президентска република“ вече е вдигната високо.

Залозите също. Остава да видим дали планът ще успее. За него предупреждавахме още от есента на 2020 година, но нямаше кой да ни чуе. Предупреждавахме, че България ще бъде хвърлена в политически хаос, на фона на който Радев ще лети на бял кон като единствен спасител.

Ще дойде моментът да ни бъде сервиран, опакован в целофан и целият в бяло. Нямаше кой да ни чуе.

Искрено се надявам разумът да надделее, защото алтернативата е зловеща.