Още въпроси към Татяна Дончева. Плащал ли ви е телефона обвиняем за източване на над 5 млн. лева от бюджета ?

0
2825
Татяна Дончева

Колко пари от поръчки взе тази фирма при кабинета „Орешарски“ ? И негови хора бяха ли във вашите листи ?

Иван Михайлов

В петък, 9 април, зададох няколко въпроса на „новото лице“ в Народното събрание Татяна Дончева. Те бяха свързани с работата й като зам.-председател на вътрешната комисия в НС и ръководството на подкомисията за контрол на специалните служби по време на „Тройната коалиция“.

Припомням въпросите, защото много хора, включително и „новите политици“, имат къса памет:

Г-жо Дончева, вярно ли е, че докато депутат от БСП и зам.-председател на вътрешната комисия в НС вашият телефон е плащан от бургаска фирма ?

Ако е така, по какви причини един толкова влиятелен депутат, председател на подкомисия за контрол на спецслужбите, трябва да ползва фирмен телефон ?

Това зависимост ли е ? Или конфликт на интереси ?

Имахте ли някакви финансови или икономически взаимоотношения с въпросната фирма ?

Днес от медиите научавам, че г-жа Дончева може да бъде избрана за председател на Народното събрание. И понеже е „нов политик“, с „нов морал“, „борец срещу олигархията, диктатурата, хунтата, корупцията“ и каквото се сетите си позволявам да й задам още въпроси. На първите не получих отговор, не се надявам да получа отговор и на тези. Защото „борбата с корупцията“ се води само когато и отърва.

Та да питам:

Плащал ли ви е телефона обвиняем за източване на над 5 милиона лева от бюджета ?

И защо ? Какви услуги сте му предоставяли вие ?

Лобирали ли сте за тази фирма ?

Познавате ли другият обвиняем по това дело, за източване на над 5 млн. лева от бюджета с ДДС-измами, Златимир Иванов-Златко Баретата ? Мутра ли е Баретата или ?

Каква е връзката на фирмата, която ви е плащала телефона, с БСП ?

Получавало ли е въпросното дружество щедри обществени поръчки по време на кабинета „Орешарски“, на БСП и ДПС, и в какъв размер ?

Какво отношение имаше същата фирма към строителството на оградата с Турция по време на същия кабинет и колко пари спечели от това ?

Вкарвали ли сте доверени лица на собственика на фирмата, която ви плащаше телефона, в кандидат-депутатските листа на вашата партия „Движение 21“ в Бургас на парламентарните избори през 2014 година ?

А в листа за общински съветници на „Движение 21“ пак в Бургас през 2015 година ?

Надявам се все пак „новото лице“ да не се окаже с толкова къса памет. И се надявам поне някой да зададе тези въпроси на Татяна Дончева при евентуалното и избиране за председател на Народното събрание. Мутри вън !