„Промяната“ в Средногорието! Бащата „червен бизнесмен“, синът координатор на ПП, а брат му кмет от БСП

0
1218
жилетки
Манолова във влака. Вляво е червеният бизнесмен Симо Симов от Антон. Инцсенировка на пострадали граждани.

ДС наднича зад хората на Киро и Асен там

Стефан Ташев

За странна, на пръв поглед, политическа симбиоза сигнализираха читатели на Breaking.bg от Средногорието. Синът на известен в района „червен бизнесмен“ е координатор на партия „Продължаваме промяната“ за Софийска област, а брат му е кмет от БСП на село Антон.

Става дума за фамилията на Симо Симов, изявен „червен бизнесмен“, собственик на частна петролна база в село Антон, активен поборник за „правата на бедните”. Симов бе разкрит като част от масовката при нелепата пиар акция на Мая Манолова през 2018 година. Тогава Манолова реши да се прави на народен трибун и да пътува с влак из България, защото ѝ отнеха колата на НСО със синя лампа, докато бе обмудсман. И тя реши да пътува и общува с онеправдани граждани, а всъщност активисти на БСП. Първата пиар снимка на Манолова засече в купето с нея Симо Симов, виден активист на БСП.

жилетки
Манолова във влака. Вляво е червеният бизнесмен Симо Симов от Антон. Инцсенировка на пострадали граждани.

Същият бе и организатор на протестите срещу цените на горивата през 2018 година, първият опит за сваляне на правителството на Борисов, тръгнало след речта на Румен Радев.

Според различни публикации в медиите –Симо Симов (Симов Ойл) е един от назначените червени бизнесмени, получил „червено куфарче”. Вози се на модерни скъпи джипове… Зарежда с горива общини в София област. И не е помирисвал влак.

Синът на Симо Симов – Владислав Симов преди години бе председател на ОбС-Антон като представител на БСП. Но претърпява „катарзис“ и вече новото му политическо гнездо днес е ПП. Той се изявява там като Областен координатор за Софийска област.

Синът на червения бизнесмен е координатор на „промяната“.

В редица интервюта, давани преди години, Симов се жалва от лошата Корнелия Нинова, която не го е включила в листите за депутати на БСП.

Вероятно политическите му амбиции са го мотивирали да намери пристан в създадената с протекциите на Румен Радев партия, чиито лидери бяха негови служебни министри, а сега ги определя като шарлатани.

Червената линия не е никак тънка

Изявяващият се като предприемач Владислав Симов, напористо дава интервюта „за бруталния тормоз над бизнеса…”, симпатизирайки на Светослав Илчовски – парцаления свидетел на Мая Манолова срещу Бойко Борисов. Да припомним, че всички проверки от службите и НАП на Румен Спецов не откриха и една вярна дума в твърденията на Илчовски.

Кметът на село Антон се казва Андрей Симов. Случайно или не съвсем, той е по-малкия син на червения бизнесмен Симо Симов. Андрей Симов е издигнат за кмет от „Коалиция за България” (БСП, ВМРО-БНД).

Кметът на Антон е дугият син на Симов.

Към настоящият момент не се знае каква е политическата принадлежност на Андрей Симов, но напоследък по изборите ПП бие БСП в село Антон, а малката средногорска община се радва на много одобрени проекти откакто до властта се докопаха шарлатаните на Румен Радев – ПП.

Андрей Симов активно се включи в кампанията на Радев за втори президентски мандат.

ДС наднича зад представителите на ПП в Средногорието

Освен децата на номенклатурните червени бизнесмени и Държавна сигурност наднича зад „Продължаваме промяната“ в Средногорието.  Активист на ПП в Златица е ДС-агента Стоян Шиеков с псевдонимите „Володя“ и „Марчело“, поискал в началото на демокрацията досието му да бъде заличено и дълги години подвизавал се под прикритие като съдържател на столичното заведение „Синия лъв” – емблематичното място за срещи на политици от 90-те години, наричан и „Клуб на демокрацията” (на снимката – в средата На представянето на книгата „Хроники на безвремието” на Яков Янакиев, издателство Милениум – още не е оповестено, че Шиеков е агент на ДС).

Агентът на ДС „Марчело“ Шиеков

Другият представител на ПП за Златица е небезизвестният почти вечен кандидат за кмет Георги Острев – протеже на Стоян Шиеков.

Гошо Острев от Златица много прилича на Гошо Тъпото от „Боец”.

Острев с Искрен Митев.

Бил в редиците на Анастасия Мозер, явявал се и от Атака за кмет на Златица (Избори 2011), акостирал за кратко след това като член на ГЕРБ, сега е активист на ПП и разхожда кандидатите за депутати из златишкия пазар.

Бойко Рашков и убийството в Антон

По някакви незнайни пътища Божии един от имотите на емблематичния за ПП кадър Бойко Рашков е именно в село Антон. Става дума за имот от 1242 квадратни метра разгърната площ на ул. „Европа“ 30 в селото с две постройки и пазарна оценка 189 000 лева, но купен от Рашков само за…44 000 лева! Луксозният частен дворец с басейн на бившия комунистически следовател е изграден върху…превзета от мандра на местните предприемачи семейство Цончеви с помощта на съдия-изпълнител, близък до Рашков.

Бившата мандра превърната от Рашков в дворец.
Карта на имота в Антон.

Интересно е какво се случва със задържаните за жестокото убийство в Антон, станало по времето, в което Бойко Рашков е министър МВР ? Жената на убития открито обвини кмета Андрей Симов, че е прикрил убийците на пастира от двама братя, най-големите арендатори на земя в региона.

Жители на село Антон обвиняват институциите в корупция и разпъване на политически чадър над арендаторите от години – включително от страна на кмета на общината. Съпругата на един от обвинените в убийството на пастира- Дончо Петров е служителка в общината и отговаря за кадастъра в администрацията.