Румен Радев предизвика хаос в държавата. Кой ще лови рибата в мътната вода ?

0
1706
Кукловодът на хаоса и неговият изпълнител.

Слуги на олигарсите атакуват устоите на държавата, така, както замерваха сградите й с боклуци

Тодор Александров

България потъва в политически и конституционен хаос. Случващото е предварително обмислено и дирижирано. Авторът на добре организирания хаос е президентът Румен Радев. С него той има две цели. Първата е след дълга и продължителна борба да сломи и компрометира ГЕРБ и Борисов. Ако трябва с „избори до дупка“.

Слабият в политиката бивш военен видя, че с юмруци, уличен натиск и погазване на законите и конституцията няма да стане. Затова мина на втория вариант. Както писах преди време, Радев вече има своя партия-“Има такъв народ“. Партийците на Чалгаря, също толкова слаби и некадърни политици, изпълняват повелите на обитателя на „Дондуков“№2 и прокарват неговите тези в парламента.

А той от своя страна тупа топката и държи предварително обречения на смърт законодателен орган в изкуствена кома, докато набързо, на крак и с пазарлъци под масата, се приемат противоконституционни текстове.

Влезлите в Народното събрание „мутри“ и „чалгари“, имат за цел рушенето на държавността отвътре. Ликвидиране на спецпрокуратурата и спецсъда, блокиране на КПКОНПИ, отнемане на правомощия на главния прокурор. Блокиране на работата на институциите в страната с противоконституционен мораториум и откровено лобистки текстове в полза на олигарси.

Мутрите“ действат целенасочено, така както през лятото на миналата година атакуваха парламента, Министерски съвет и сградите на държавните институции с яйца, урина, развалена риба, домати и боклуци.

Тогава изпълнителната власт, Борисов и прокуратурата мълчаха. Бе наредено на МВР да не закача протестиращите вандали, които блокираха София със седмици. Трошаха, палеха парламента и кордоните с полицаи.

Да сте чули някой осъден затова ? Няма. Да сте чули минчоспасовците, които спряха метрото и сковаха в ужас стотици пътници, да са наказани с нещо ? Не. Властта мълчеше.

Затова сега „мутрите“ са в парламента. И приемат закони, с които вече разбиват и рушат държавността отвътре.

Целенасочено. Така са се разбрали с президента Радев, който е кукловода на Хаджигенов, Манолова, Бабикян, Христо Иванов, Атанасов-Гнома, Капон и всички останали измислени герои. Затова в момента президентът умишлено, чрез тези маши, предизвиква хаос в държавата.

Втората цел на обитателя на „Дондуков“№2 е служебна победа на президентските избори. Тя трябва да бъде изкована точно в този хаос. В който се лови риба в мътна вода.

С действията си петорната коалиция съзнателно блокира държавата, за да се появи Спасителя на бял кон. И това не е зомбираният Чалгар, който се крие у дома си. А Румен Радев. Още преди парламентарните избори описах този сценарий, който уви вече е в ход.

Дълго коментираните промени в Изборния кодекс са на крачка от приемане. С тях се осигурява президентска ЦИК и безумията гласуване по пощата, машини във всички секции у нас и в чужбина, безразборно отваряне на секции по света и още всевъзможни глупости.

Така се залагат мините, които ще гръмнат на предсрочния вот през юли. Той ще доведе до още по-фрагментиран парламент, пазарлъци и скандали, ако изборите не бъдат и касирани. През това време цялата власт е в ръцете на Румен Радев. Нищо чудно да се стигне до още едни предсрочни избори през ноември, които да са заедно с президентските. Очертава се еднолично управление на президента почти девет месеца. Това ще бъде последното усилие България да бъде довършена и хвърлена в пропастта окончателно. И накрая на сцената ще дойде Спасителят от „Дондуков“№2.

Който, заради личното си его, жертва държавата чрез пионки като Чалгаря и Бойкикев.

Радев добре знае, че в мътната вода и други играчи ще ловят едрата риба. Това са олигарси като Васил Божков-Черепа, Бобокови, Арабаджиеви, Цветан Василев, Баневи и сие. Които до един са свързани с него.

Напомням само СРС-та с Божков за „президента-фигурант“ и есемесите на Бобокови с „Деси“ и съветниците на Радев. И още „шпионският скандал“ и връзките на хора от „Дондуков“№2 с руските разузнавателни служби.

Въпросните олигарси инвестираха първо в протестите, а после в „партиите на протеста“. И сега те им се отплащат. Като блокират КПКОНПИ, прокуратурата и съдилищата. В които по една случайност са подсъдими и разследвани. Играта не е никак сложна, напротив. Играчите дори не се крият. Очакваме да видим финалът и последното раздаване. Обяснения и оправдания защо се стигна до тук има много.

Няма какво да крием. Задават се страшни времена. Идва ред на наистина „пленената държава“. Скоро ще стане ясно от кого и как.

Но цената ще плащаме ние.