С „политическата пирамида“ на Кирчо и Кокорчо се върнахме 20 години назад

0
8609
Политическата пирамида Кирчо енд Кокорчо.

Кой плати над половин милиона лева за кампанията на Радев?

Тодор Александров

След проведените на 14 ноември трети поред избори през тази година властта взе „политическата пирамида“ ПП на двамата ухилени мошеници Кирил Петков-Киро Канадеца и Асен Василев-Кокорчо.

За по-младите читатели да обясня какво е „пирамида“. В средата на 90-те години на миналия век страната бе залята от финансови дружества, които предлагаха чудовищно високи проценти лихва ако си вложиш парите при тях. Да си дадеш скътаните средства на непознати хора, с тайната мисъл да станеш милионер за един месец.

На българина бе приложена класическа схема за измама, наречена „финансова пирамида“. При нея всички пари отиват на върха, към боса, малко за неговите хора посредници, а „балъците“, които си влагат парите, пият една студена вода.

Шефовете на пирамидите духнаха в чужбина с парите, а измамените вложители протестираха и се палеха демонстративно. Тогава се роди и чалга хита „Пирамиди, фараони и балъци за милиони“. С рефрена: Човека взе парите. Каза: „Чакай малко“. Хвана самолета, дръжте му петите !

Така на 14 ноември българинът, за да не се мине, повери властта на една „политическа пирамида“. На двамата бивши служебни министри Кирчо и Кокорчо, които щели „да продължават промяната“.

Това е пропрезидентската партия, нещо като „Единна Русия“ на Путин. В изборната нощ дежурните „говорещи глави“, които са втръснали на населението повече и от политиците, се надпреварваха да се прехласват в студията за ПП. Ах, ама те само за два месеца, ах без да са известни станаха първа политическа сила, без това, без онова.

Това, разбира се, са пълни глупости. Партията на кокорчо-радевците е подготвяна поне година преди това от мозъчния тръст на зелените чорапи. След провала на опита за създаване на партия на Радев от придворния на президентското семейство журналист Мартин Карбовски.

Това става ясно по признанията от непрекъснатите дрънканици на Кирчо Канадеца по телевизиите. Как още преди година и половина Радев го завел до Китай в президентския самолет. Толкова се харесали, че направо се влюбили един в друг.

Кирчо и Кокорчо, заедно със служебния министър Денков, цъфнаха в началото на пандемията от Ковид-19, за да предложат на държавата да изхарчи половин милиард лева за тестове на цялото население по салони, стадиони, читалища и театри.

Разбира се автори на тестването щяха да са самите те и да гушнат въпросните половин милиард лева. Тройката е под крилото на „Америка за България“ и американското посолство. С техни пари Кирчо, Кокорчо и Денков правят лаборатории, зали и водят курсове в Софийския университет.

Канадеца знаел, че ще бъде министър в служебния кабинет на Радев веднага след изборите на 4 април много преди да се разиграе театъра с връщането и отказването на мандатите.

Той пуска уведомление за отказ от канадско гражданство на 21 април. След което започва масираното медийно легендиране на двойката. Ах какви млади хора, какви успели зад граница, ах Харвард, ах…Какви министри !

Между другото Кирил Петков минал през „Да, България“ заедно с баща си, но бил освободен от Христо Иванов с един имейл.

След медийната пропаганда двойката „харвардци“ започва с лъжите. И не са спрели досега.

За канадското гражданство и незачитането на законите се написа достатъчно.

Лъжа номер 1-Мантрата на дуета-крадат се 8 милиарда лева. От какво, от къде, доказателства ? Няма. Двойката докара данъчен измамник, продал фирма с 1,5 милиона лева кредити на рецидивист-клошар, чак от далечен Дубай за шеф на НАП. Какъв е проблема ? Те са „добрите момчета“, най-добрите от Харвард. Изчегъртаха ББР, която в момента се срива след тяхната намеса, разбутаха агенциите, Кокорчо назначи за ръководство на митниците разследвани и уволнени за корупция митничари, един от които с прозвището Ръчичката. Няма проблем. Така е по харвардски.

Лъжа номер 2-Спецов културиста събрал 2 милиарда лева повече приходи за два месеца. Тези лакърдии хващаха дикиш до момента, когато кокорчовците започнаха да хленчат в парламента, че трябва да се актуализира спешно бюджета. Между другото от проектобюджета,внесен от Асен Василев, не остана много след гласуване в пленарната зала.

Лъжа номер 3-Киро Канадеца докарал супер инвеститор, който ще произвежда електромобили у нас. Немска компания, на която държавата хариза над 34 милиона лева. Оказа се, че филмът не е шведски, а съветски. Инвеститорите не били немци, а албанци, чийто завод фалирал.

Петков се перчеше, че ще доведе като министър над 63-ма крупни инвеститори. До момента няма нито един. Това не попречи Канадеца през цялата кампания да разтяга локуми за някакви митични 4 милиарди инвестиции у нас.

Има още лъжи, но няма да стигне мястото да ги изреждаме.

Дваматамошеници, припомням как датския съдружник на Асен Василев го нарече директно „измамник“, се обявиха за почтени. Щяха да раздават сертификат „общини свободни от корупция“, нещо като „образцов дом“ при социализма. Кирчо и Кокорчо ще решават кой е почтен и кой не е.

Кой даде самочувствието на тези двамата ? Да редят правителство преди изборите, да обясняват кой и колко ще вземе на изборите ? Да лъжат и да нарушават закона ? Румен Радев. Комбинациите на мозъчния тръст, ченгета и агенти на ДС, на президента провалиха два парламента, за да имат обитателят на „Дондуков“№2 седем месеца безконтролна власт чрез служебното му правителство. Докато се докопа до втори мандат със служебна победа. Прикачени за него по време на кампанията дълбоко неизвестните „харвардци“ спечелиха. Ще дам хиляда лева на някой от гласувалите за ПП, който може да ми посочи имената на хората в листата, за която е дал вота си. Без Кирил и Асен. Няма да намерите такъв.

В ПП бяха вложени всички държавни ресурси, в създаването на проекта участваха министри, шефове на агенции, сивите кардинали от президентството Копринков и получателят на подаръчни комплекти в ресторанти Узунов. Заедно с Радев обикаляха под охраната на НСО, заедно се къпеха в платената любов на разследвани бизнесмени като братя Бобокови.

И разбира се от екзекутора Рашков-Дамаджаната, който мачкаше политическите опоненти с милиционерски похвати, за да се разчисти пътя на президентското воинство. И на самия Радев, разбира се. Победата на ПП ни връща 20 години назад. Когато едно НДСВ на „царя“ спечели изборите с „успели българи от чужбина“, които щяха да ни оправят за 800 дни. И с партии-фантоми за ракети-носители. А шефа на партията Сакскобурготски се запознаваше с депутатите си след изборите. Е, оправиха си банковите сметки, фирмите, хотелите и именията. Тези кокорчовци са абсолютно същите. Легендирани по същите схеми и прийоми на ДС. Харвардците хвърлиха само за медийна реклама 300 000 лева, официално. Неофициално те не слизаха от екраните на телевизиите. За билбордовете, клиповете в социалните мрежи и нелегалната агитация на телефоните на българите в чужбина няма отчет. Те задминаха дори и Демократична България, която на миналите избори изхарчи над 2,5 милиона лева за реклама.

Съвсем случайно, по официални данни на „Отворен парламент“, и двойката Румен Радев е изхарчила за медийна реклама 303 000 лева. Това „е случайно“. Заедно с билбордовете и другата политическа реклама разходите на Радев-Йотова надхвърлиха над половин милион лева. Искрено се надявам да разберем кой осигури толкова много пари за кампанията на действащия президент и „борец срещу статуквото“. На изборите през 2016 година Радев похарчи над 520 000 лева. Тогава стана ясно, че голяма част от парите са дарени от социално слаби хора.

Така ребрандирането на Радев, в дует с Кокорчовците, осигури победата. Защо останалите политически сили не видяха капана, който им бе заложен от президента, остава да гадаем. След 14 ноември „промяната“ приключи с Кирчо и Кокорчо. В следизборната пушилка останаха да се търкалят политическите трупове на ДБ, мутри, БСП и ИТН.

Вместо тях вкараха пирамидата ПП. Сега балъците чакат да ги „оправят успелите българи от чужбина, които не крадат“. Ще ги оправят. И ще изчезнат както изчезна НДСВ. С парите. А вие ги чакайте да се върнат.