Само в Breaking.bg: Има ли корупция при Слави? Как с тройна комбинация от депутатско място бе изхвърлен Николай Радулов

0
5887
Никола Кръстев, в средата, с Тошко на Слави в Първомай. СНИМКА: Balcanec

Дамският гамбит“ вкара в НС „Олинезата“ и приближен на Трифонов бизнесмен

Краят на политическите шахматни ходове винаги носи неприятен привкус.

Особено, когато зрителят разбере, че е залъгалка, пред когото се играят пищни циркаджийски номера. Резултатът – накрая определят не обществени очаквания, а едни пачки с пари, които мотивират и най-нелогичните решения.

Някои, като Явор Дачков, го наричат „кеширане“ на политически позиции, други го определят като обикновена корупция. За съжаление краят на историята със скандалния син на собственика на „Олинеза“ Никола Кръстев очевидно подкрепя версията, че с появата си в изборите Слави Трифонов е искал единствено да осребри участието си като политическа патерица. За вкарването му в листата на „Имат такъв народ“ в Софийска област първи писа Breaking.bg.

Суверенът обаче му дал гласове, за да управлява, и той сега се чуди какво да прави с толкова много изненадваща подкрепа.

Със сигурност краят на сагата е заявка, че подобно шикалкавене и сложни комбинации около скандалната кандидатура на „изявения икономист“, а най-паче „мамино момченце от Костинброд“, Никола Кръстев, ще бъдат утвърдени за стандарт и модел на поведение партията на Слави. „Което не става с пари, става с много пари“.

Накратко, Никола Кръстев стана депутат от 45-тото Народно събрание. Тихо, без някой да разбере, без да бъде дори забелязан в деня на откриването на парламента и дните след това. Така ще е до края, защото ролята му е да осигури правосъдни индулгенции на скандалния си баща Христо Кръстев, а не, за да променя България.

Партията на Слави Трифонов изигра перфектен дамски гамбит. В ролята на пожертваната пешка обаче, се оказа не някой сценарист или осветител от корпорацията „Шоуто на Слави“, нито дори местен бизнесмен, който е платил малко пари. Изпадна преподавателят в НБУ по сигурност проф. Николай Радулов. Бивш секретар на МВР при Богомил Бонев.

терористи
Николай Радулов

Така Слави спаси две глави – на неизвестния пернишки бизнесмен Антон Адамов и на неизвестния икономически анализатор Никола Кръстев.

Какво е общото между двамата? Общото е изключително рехавата им професионална биография, битието на богаташки синчета и любовта им към скъпите коли и високите скорости. Кръстев кръстосва родните пътища редовно със по 150-160 км в час и е забелязван често да го прави и по време на предизборната кампания. Как ли ще законотворства като не спазва елементарни правила?

Адамов е описан като мениджър във фирма за инфраструктурни проекти в раздела „Хората зад Слави“ в сайта на фирмата, но местните го познават като син на собствениците на комплекса „Делта Хил“ край Драгичево, където собственост има Слави Трифонов.

Кръстев е още по-незабележим и липсва в раздела с потенциалните звезди в партията. Единствената му видима изява е на експерт, който хвърля боб и гледа в кристални топки дали ще има фалити на фирми. Но пък е син на собственика на костинбродската фирма за лютеница „Олинеза“ Христо Кръстев, когото грозят 4 обвинения и 30 години затвор, ако обвинителният му акт най-накрая влезе в съда.

Кръстев получи медийно внимание, след като прокуратурата го обвини, че е откраднал фирмата „Олинеза“ от бившите си съдружници с фалшиви подписи и документи. Обвиненията срещу Кръстев са за използване на документи с невярно съдържание, за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, при което лишаването от свобода е до 30 години, за сключени неизгодни сделки и за укриване на данъци.

Това е залог, по-голям от смъртта, както обичаше да казва известният филмов персонаж капитан Ханс Клос. Затова кавалкадите на Виктория Василева, главен секретар на партията и пълномощничка на Слави Трифонов, а от четвъртък вече и зам.-шеф на парламента, са зашеметяващи. Василева е бивш шеф на младежкото СДС, доверено лице на Христо Бисеров, минала и през партията на Бареков. На 9 април тя първо подава заявление до ЦИК да бъде избрана от София-област. При това положение на мястото и като водач на листа от Кюстендил ще влезе Антон Адамов. Но същия ден изненадващо и за самия него, заявление в ЦИК, че се отказва от спечеленото депутатско място в 24 МИР в София подава и Николай Радулов. Тук на второ място в листата е Антон Адамов. Така отказът на Радулов вкарва Адамов като депутат от столичния район. Но всъщност битката не е за Адамов, борбата е с депутатско място да бъде уреден Никола Кръстев.

Битката между морала да оставят в парламента Николай Златарски от листата в Кюстендил, който е с над 900 преференции, или да го прецакат за сметка на Кръстев продължава над 24 часа и вероятно е решена лично от Слави Трифонов. В късния следобед 10 април Виктория Василева търчи отново в ЦИК и се отказва да влиза като депутат от София-област, което автоматично означава, че влиза от Кюстендил. Така изгрява щастливата звезда на Никола Кръстев, костинбродско синче, ботевградски зет.

Ако ви замирисва на манджа и на провинциализъм в стил „Столичани в повече“, грешката е във вашия телевизор. Защото Кръстев си е постлал като баровец – обича да не спазва правилата, а съпругата му се вози в лъскаво „Мазерати“. Ходи по фабриките на баща си в Костинброд и Първомай неотменно в компанията на Тошко Йорданов и на Виктория Василева, за да убеди партийците как всички работниците му накуп ще излязат и ще дадат вот за Слави Трифонов.

Кръстев в Костинброд с ИТН. СНИМКИ: balcanec.bg
В „Олинеза“ митинг на Слави. СНИМКА :balcanec.bg

Тошко Йорданов, който обича много да се кичи с титлата Хаджи, дотолкова не може да излезе от ролята си на писач на шоу сценарии, че онзи ден директно прехвърли гаменския си изказ в политиката. Грозно се накара от ефира на 7/8 ТВ на репортера Благой Цицелков, който неволно обърка имената на партията на Слави – „Ако бяхме в Крумова България, на това момче щяха да му липсват части от тялото“. Тошко, когото децата си мислеха, че се казва Хаджи, все повече заприличва на Цветан Цветанов като дясна ръка и патерица на Бойко

Борисов. Страхлив по природа, Ц.Ц. бързо доби самочувствие, след като оглави партията и дори започна да върти мурафети на „шефа си“. Придворните пажове с амбиции стават особено досадни и трудни за отлюспване – на Борисов му отне цели 6 години да разкара Ц.Ц. Хаджи-то върви по същите дири и скоро ще стане непреодолима тежест за Слави.

Но да се върнем на Никола Кръстев. Няма как да си стожер на законността, когато редовно нарушаваш законите по пътищата. Няма как да си стожер на

държавността, когато баща ти дължи на държавата глобите, наложени му от Комисията за защита на конкуренцията, едната от които е рекордна – 250 000

лв. Няма как да се дължат 1,5 млн. лв. на бивш съдружник и да наливаш пари в политическа корупция, за да намериш начин да не платиш и да се спасиш от

правосъдието. Няма такава държава!