Само в Breaking.bg: Имало ли е разследване срещу назначения от Рашков шеф на „Гранична полиция“ за трафик на мигранти? (ВИДЕО)

0
1853
Главният шоумен на републиката.
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Дамаджаната на 11 август пред Би Ти Ви:  В момента нямаме проблем с мигрантите!

Стефан Ташев

Имало ли е разследване срещу човека на Бойко Рашков в „Гранична полиция“, Деян Моллов, за покровителстване на канали за мигранти? След трагичния инцидент в Бургас, при който загинаха двама млади полицаи, вътрешният министър Иван Демерджиев поиска оставката на Моллов, който на 10 август смени от шефския пост в „Гранична полиция“ и го понижи до зам.-директор.  , Източници на Breaking.bg от МВР заявиха категорично, че през пролетта на 2021 година в Дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР е имало сериозна разработка за корупция срещу цялото ръководство на Регионална дирекция „Гранична полиция-РГДП -Елхово. Преди Рашков, още като служебен министър, да назначи  Деян Моллов за началник на „Гранична полиция“ на 21 юни 2021 година , Моллов бе началник именно на РДГП-Елхово.

С намесата на Дамаджаната и ударът му върху „Вътрешна сигурност“ още в първите му дни на управлението му като министър, през май 2021 година, всичко по линия на корупцията в Елхово, дирекцията обхваща и  Бургаската част от границата, е прекратено. Нещо повече, Моллов е издигнат до директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

На всичкото покрилият се от няколко дни Рашков, дава гневно интервю пред Би Ти Ви на 11 август т.г., в което критикува служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че е сменил освен шефовете на Националната полиция, двама хасковски милиционери хора на Асен Василев и директора на „Гранична полиция“ Моллов.

Деян Моллов

„Той е човек, поставен миналата година, безспорен като ръководител, с усилията и на който, в нашата страна се постигна ограничаване на броя на мигрантите във вътрешността на страната. В момента нямаме такъв национален проблем. И нашите домове за настаняване на мигранти, идващи от югоизточната ни съседка, са на 30-35-40 % запълнени“, обявява наглият Рашков-Дамаджаната.

Според запознати управлението му, година и половина в МВР, е довело до пълно неглижиране на проблема с мигрантския натиск. През цялото време Рашков твърдеше, включително и на парламентарен контрол и на комисия в НС, че такъв няма. И всичко е спокойно.

Той пренебрегна всички предупреждения на опозицията и всички информации. Трябваше да се случи трагичният инцидент с полицаите в Бургас, за да се разбере за огромния проблем с мигрантския натиск върху страната. Очевадно той се осъществява благодарение на Турция, въпреки, че в момента война в Близкия Изток няма. По време на кабинета Борисов натискът върху южната ни граница бе сведен до минимум, благодарение на диалога с Ердоган. При управлението на „промяната“ самодейци като Кирил Петков и сие се перчеха на турския президент и водеха в делегации близките до сърцето си девойки в Истанбул. Това не е сериозно, коментираха експерти.

Може ли Бойко Рашков, скрил се в миша дупка, да отговори колко пъти по негово време се е събирала Централната смесена българо-турска гранична комисия и събирала ли се е въобще? Според нашите източници-не. Тази комисия именно урегулира действията по границата ни с Турция, включително и борбата с нелегалната миграция.

В най-тежките дни от мигрантската криза по време на управлението на ГЕРБ тази комисия е заседавала понякога и през седмица, въпреки, че по договор тя трябва да се събира поне веднъж годишно.

Сега служебното правителство вади пожарни мерки за защита на границата, праща се армията. Защо това не бе направено по времето на Бойко Рашков? Има и още въпроси. Вижте интервюто на Рашков пред Би Ти Ви: