Само в Breaking.bg: Взривът за Гешев е внесен от чужбина. Източници от МВР опровергават Демерджиев

1
3964
Мястото на взрива срещу главният прокурор.

Вътрешният министър прекалено много се интересува от разследването на атентата, което може да го компрометира. Има съмнения, че изнася информация за ПП-ДБ

Взривът за атентата срещу главният прокурор Иван Гешев е внесен от чужбина, става дума за взривното вещество „нитропента“, което не се произвежда у нас. „Нитропента“ е над 1, 6 пъти по силно от динамита и със 9 000 метра в секунда на взривната вълна. Това научи Breaking.bg, от свои източници в СОБТ, които правят експертизата на взрива. През 2013 година към спецотряда за борба с тероризма бе придадена и закритата дирекция в МВР „Оперативно-технически операции“-ДОТО. От тогава антитерористите са в СОБТ. Същите източници, на подчинената на вътрешния министър Иван Демерджиев служба, опровергават твърденията му в парламента днес, че взривът срещу главният прокурор не е можел да засегна автомобила на НСО, защото той бил много сигурен и не позволявал осколките от бомбата да проникнат вътре. Според експертите дали може осколките да пробият бронирана кола е въпрос на математика и експертиза.

Затова говори и мощното взривно вещество използвано срещу колата на главния прокурор. „Нитропента“ не се произвежда у нас и е внесено от чужбина.

Източници от МВР заявиха, че вътрешният министър Демерджиев активно се интересува от разследването на атентата срешу Гешев, въпреки, че няма такива правомощия по закон

И това може да компрометира експертизите, готвени от подчинените му от СОБТ. Затова шефът на следствието Борислав Сарафов е поканил вчера Европол и Интерпол да се включат в разследването, защото следствието няма доверие в „безпристрастността“ на МВР. Има съмнения, че в министерството са компрометирани и ще провалят разследването. Търси се помощ и от чуждестранни партньорски служби.

Разиграваният цирк в Народното събрание днес между Атанас Атанасов и Демерджиев по темата с атентата показва стабилна координация и предварително „отиграна“ информация. Явно ПП-ДБ са получили неофициално информация от Иван Демерджиев за хода на разследването, кой е бил в колата на главния прокурор и какви експерти са участвали в огледа на местопрестъплението, коментираха запознати.