След „катарзиса“-призна ли Румен Радев, че е ръководил държавен преврат?

1
2985
СНИМКА: "24 часа".

Саморазобличаването на президента плаче за импийчмънт

Стефан Ташев

Два дни вече основната политическа тема е изявлението на президента Румен Радев от Тирана, в което той нарича „промяната“ шарлатани и измамници. Анализаторите обаче пропуснаха нещо съществено в ударната атака на Радев срещу бившите му протежета, които разказаха играта на държавата за 8 месеца.

А то е, че преживелият неочакван „катарзис“ президент втори мандат прави публични самопризнания за участието си в държавен преврат чрез създаден от него политически субект-„Продължаваме промяната“. Ето какво точно каза Радев от Тирана:

„Това не е първата лъжа на г-н Василев. Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Сега плащам цената на своята доверчивост. Беше грешка, че изобщо дадох шанс и допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа“.

Дадох шанс…допуснах такива хора…пълно саморазобличаване на Радев. Катарзисно..

И няма кой от държачите на микрофони да му зададе следните въпроси:

Вие ли е организирахте създаването на „промяната“? Използвахте ли държавен ресурс, на президентството, за тази цел?

Законно ли е държавен глава, президент на всички българи, да се занимава с преврати и политически проекти с цел завземането на цялата власт в страната?

Кой ви натресе тези хора, които сега наричате „шарлатани“?

Как въпросните „шарлатани“ ви излъгаха, след като вече две години всички специални служби са под ваш контрол? Не поискахте ли информация за тези хора? Ако не сте, значи в случая с „катарзиса“ излизате като пълен глупак, който не знае какво ръководи в държавата.

Знаехте ли за двойното гражданство на Кирил Петков, като го назначихте за министър на икономиката?

Ако не сте знаели, пак излизате като пълен глупак с власт, който менажира специалните служби, но не се е сетил да поиска една елементарна справка за хората, които лично назначава за министри.

На тези въпроси Румен Радев няма да отговори. Но ще му припомним нещо, което също го уличава в държавен преврат, по-точно създаване на организация за присвояване на цялата власт в уж парламентарната република България чрез политически пионки като КироКокорчовците.

През есента на миналата година левият еколог Емил Георгиев, шеф на „Екогласност“ коалиционен партньор на БСП, взриви политическа „бомба“, като разказа как Кирил Петков, Николай Денков и Асен Василев (тогава служебни министри в кабинета на Радев), заедно с президентския секретар Копринков, са опитали да купят партията му. В същия момент течеше медийна подготовка за проекта „промяната“, който трябваше да спечели изборите през октомври 2021 година, заедно с преизбирането на Радев за втори мандат. Георгиев разказа, че изпратените му емисари, а после и Петков и Денков са му казали, че това е проект на президентството.

По-късно на Георгиев явно му беше запушена устата с депутатско място най-вероятно и той повече не каза и дума.

С тези свои „самопризнания“ и закъснял „катарзис“ Румен Радев плаче за импийчмънт, защото нито един президент-Жельо Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев не си е позволявал такава наглост. Да се превръща в партиен кукловод и ръководител на държавен преврат.

Последиците от него ги виждаме и в момента. Две години пълен контрол над властта от страна на президента, същевременно без никаква отговорност. Управляват ни анонимници, назначени от него, които никой не може да контролира. Единствено съдебната власт засега остава извън обсега на Радев, но аватарите му се трудят и в тази посока.

Неговите „шарлатани“, които сега плюе, обаче продължават с деструктивната си роля на политическия живот у нас, разбиване на парламентаризма и политическата система, което ще доведе до слаби управления, неработещ парламент и перманентни избори. Докато не дойде моментът на „спасителя“ и президентската република. Неговото име е….